AKP’li yönetici belediyenin mülkünü işgal ediyor!

AKP’li yönetici belediyenin mülkünü işgal ediyor!

Cizre'de kayyum döneminde AKP'li Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan'ın başkanlığını yaptığı derneğe tahsis edilen belediyeye ait yapı, aradan geçen yaklaşık 4 aylık süreye rağmen boşaltılmıyor.

Şırnak'ın Cizre Belediyesi'ne atanan kayyum, belediyeye ait birçok yapı ve kurumu AKP Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan'ın hizmetine sunmuştu.

Mülkiyeti belediyeye ait olan Kale Mahallesi'ndeki tarihi yapı da bu kurumlardan birisi. Kayyum, söz konusu kurumu, başkanlığını AKP'li Atan'ın yaptığı Birca Belek Kültür Sanat ve Kalkındırma Derneği'ne tahsis etmişti. 

TAHLİYE YAZISINA CEVAP VERİLMEDİ

AKP'li Atan tarafından ofis olarak kullanılan ve partisi adına etkinliklerin düzenlendiği tarihi yapı, halen belediyeye devredilmedi. Belediye söz konusu taşınmazın boşaltılarak, devredilmesi için geçen ay yapıyı kullanan derneğe ihtarda bulundu. Ancak söz konusu ihtara herhangi bir cevap verilmedi. 

'15 GÜN İÇERİSİNDE BOŞALTILIN'

Belediye yönetimi, bunun üzerine taşınmazın tahliyesi için gerekli işlemlerin yapılması yönünde İlçe Kaymakamlığı'na yazı gönderdi. Belediye Eşbaşkanı Mehmet Zırığ'ın imzasıyla gönderilen yazıda, şu ifadelere yer verildi: "Mülkiyeti belediyemize ait, ilçemiz Kale Mahallesi 831 ada 4 Nolu parselde bulunan ve 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı içerisinde yer alan, halihazırda Cizre Birca Belek Kültür  Sanat ve Kalkınma Derneği tarafından kullanılmakta olan taşınmazımızın tahliyesi için ilgi ile gerekli tebligat yapılmasına rağmen tahliye işlemi gerçekleştirilmemiştir. 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 75. Maddesinin son fıkrası ‘İşgal edilen taşınmaz mal, idarenin talebi üzerine bulunduğu yer mülkiye amirince en geç 15 gün içinde tahliye ettirilerek idareye teslim edilir’ hükmü gerekli söz konusu taşınmazın tahlisinin yaptırılarak, Belediyemize teslim edilmesini sağlanmasını arz ederim." 

'HERHANGİ BİR PROTOKOL YOK'

Konu hakkında bilgi veren belediye yetkilileri, söz konusu taşınmazın tahsisi noktasında belediye ve ilgili dernek arasında herhangi bir protokolün dahi bulunmadığını aktardı. (MA)