AKP'li Yıldız iş başında: Suruç'ta blok oy kullanıldı

AKP'li Yıldız iş başında: Suruç'ta blok oy kullanıldı

Suruç'ta baba ve iki oğlunun ölümü olayına karışan AKP'li Milletvekili Adayı İbrahim Halil Yıldız’ın çok sayıda silahlı koruma ile ilçedeki okulları tek tek dolaşarak, HDP'nin sandık görevlilerini darp ettiği, AKP ve Erdoğan lehine blok oy kullanılmasını sağladığı öğrenildi.

Ramazan Bayramı'nın arifesinde Urfa Suruç’ta, baba Esvet Şenyaşar ve çocukları Celal ve Adil Şenyaşır’ın yaşamlarını yitirdiği olaya adı karışan AKP Urfa Milletvekili Adayı İbrahim Halil Yıldız, beraberinde onlarca silahlı koruma ile Suruç’ta yurttaşların oy kullanmak üzere geldikleri okulları dolaştı.

Şimdiye kadar Atatürk ve Cumhuriyet İlköğretim Okulları ile GAP Anadolu Lisesi’ne giden AKP’li Yıldız ve beraberindekiler, önce okullarda bulunan herkesin cep telefonlarına el koydu. 

HDP'LİLER DARP EDİLDİ

Ardından sandık görevlilerini okul dışına çıkartıp, HDP'li sandık kurul üyelerini darp eden Yıldız ve beraberindekiler, sandık başlarına giderek AKP ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan lehine blok oy kullandırttı.

Suruç’ta bu yaşananlara benzer şekilde Merkez Haliliye ilçesindeki Uluhan İmam Hatip Ortaokulu'nda da CHP'li sandık görevlileri darp edilerek dışarı çıkarıldı. Görevliler jandarma karakoluna giderek suç duyurusunda bulundu.

OYLARIN İPTALİ İÇİN BAŞVURUDA BULUNULACAK

HDP PM üyesi Avukat Hidayet Elmek, AKP’li Halil İbrahim Yıldız’ın yakınlarının 10 sandığa girmeye çalıştıklarını, görevlileri darp ettiklerini, toplu oy atmaya kalkıştıklarını ve kentte konvoy halinde silahlarıyla dolaştıklarını belirtti. Elmek, CHP ve HDP Heyetlerinin veri topladığını ve olayı incelediğini belirterek Valilik ile görüşmede olduklarını söyledi. Heyetler, kullanılan oyların iptali için başvuru yapacak. (MA)