AKP’li Yazıcı'dan Melih Gökçek açıklaması

AKP’li Yazıcı'dan Melih Gökçek açıklaması

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, MHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday göstermek istemesiyle gündeme gelen Melih Gökçek ile ilgili "İş olsun diye görevden almadık” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

MHP'nin Ankara'da Melih Gökçek'i aday göstereceği iddiaları için, "Benim gündemimde böyle bir konu yok. Bu konularda biraz mesafeliyim. Onun için görüş bildirmeyeceğim. Sözünü ettiğiniz kişi, bizim partimizde belediye başkanlığı yaptı, görevini bırakması istendi. Gökçek'in görevden alınması iş olsun diye istenmedi. Bunun ötesinde bir yorum yapmayacağım" diyen Yazıcı'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

‘BAHÇELİ İTTİFAK YÜZÜNDEN ÖYLE YAPTI’

 "Türkiye siyasetine gündeme ittifak konuşmalarının değerlendirmelerin oturduğu günden bu yana Cumhur İttifakı'na konu alan dışında ittifak yapılacak alanlar gündeme geldiğinde Cumhur İttifakı ayrı tutulmuştur. Sayın Bahçeli ve Cumhurbaşkanımız bunu ifade etmiştir. Cumhur İttifakı'nı hep yerel seçimlerden ayrı tuttuk. Cumhur İttifakı burada bitti mi? Türkiye yeni sisteme geçiş gerçekleştirdi.

Yeni sistemin siyasal kültürünün oluşturulması gerekir. Parlamento siyasi parti ilişkileri bu süreci besleyici unsurlardır. Gerek Meclis gerek Meclis dışında bu birlikteliği sürdürme gayreti içerisindeyiz. Bunun somut bir örneğini dün yaşadık. Erken emeklilik önerisi yaşadık. Sayın Bahçeli müdahalesini radikal biçimde gerçekleştirdi. Cumhur İttifakı konusunda kararlı olduğunu göstermek için dünkü davranışını gerçekleştirdiği düşüncesindeyim.”

BAHÇELİ’DEN JET MÜDAHALE

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) önergesinin görüşülmesi için Meclis’te yapılan oylamaya MHP'nin de destek vermesi üzerine, Bahçeli MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta’yı jet hızıyla görevden aldı.