AKP'li Yavuz: İddiamız net, organize usulsüzlük yapıldı

AKP'li Yavuz: İddiamız net, organize usulsüzlük yapıldı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, olağanüstü itiraz başvurusuna ilişkin açıklama yaptı.

İleri Haber

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AKP'nin olağanüstü itiraz başvurusunun ardından beklenen basın açıklamasını gerçekleştirdi.

Yavuz'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

-Baştan sona bu usulsüzlükleri CHP yaptırdı iddiasında değiliz ama 'Bu iş Ekrem İmamoğlu'na yarasın' diye yapıldı.

-Rakamlar havada uçuştu. Herkes farklı rakamlar ortaya koymaya başladı. YSK’nın rakamları da vardı. O gece Ekrem İmamoğlu önde görünüyordu. 27-28 binli rakamları telaffuz ediyordu. O sisteme veri gelmeye devam ediyordu. Az sonra ortaya koyacağız, maddi hatalar yapılmış. Onun için YSK’nın verileri çok ham veri ve o maddi hataları ve rakam oynatmalarını içermeyen bir veriydi.

-İddiamız net, organize usulsüzlük yapıldı

GEÇERSİZ OYLARIN TAMAMI SAYILDI

-İstanbul’da bir durum değerlendirmesi yaptık. Bu farkın neden ileri gelebileceğini anlamaya çalıştık. Ve üç aşamalı bir çalışma gerçekleştirdik. Birincisi, maddi hataların düzeltimi cihetine gittik. Geçersiz oyların sayımını istedik. Üç, bütün oyların sayımını istedik. Bütün oyların sayımını istedik ama sadece 4 ilçede tamamen sayımına, 2 ilçede de birer seçim kurulunda karar verildi. Bunlar; Çatalca, Silivri, Maltepe, Çekmeköy… İki ilçede de ikinci seçim kurulları. Bunların dışında kalan bütün ilçelerde sadece geçersiz oylar sayıldı. Sadece geçersiz oy sayımıyla AK Parti lehine düzeltilen oy 5 bin 594.

KESİNLİKLE BİZİM FARK EDEMEYECEĞİMİZ, BİRTAKIM KANUNSUZLUKLAR YAPILDI

-1 Nisan’da 29 bin 408 oy farkıyla biz öndeyiz diye açıkladı. YSK da 27 bin 889 gibi bir rakamla CHP’nin önde olduğunu gösteriyordu. Bizim iddiamız da bizim önde olduğumuz şeklindeydi. Hemen 2 Nisan’da bu fark 24 bine inmiş, bugün itibariyla 13 binli rakamları telaffuz ediyoruz. Peki hiçbir şey olmadıysa sandıkta nasıl bu kadar oy aşağı düştü? AK Parti’nin lehine kayıtlara geçildi ve fark azalmış oldu? Hiçbir şey olmasa bile biz diyoruz ki kesinlikle bir şeyler oldu. Kabul edelim, bizim de cumhurbaşkanımız da açıkladılar. Bence bir parça kusurumuz vardı. Fakat ortada kanunun dışına çıkan, bizim kesinlikle fark edemeyeceğimiz, seçimden önce fark edemeyeceğimiz, seçim günü fark edemeyeceğim bir takım kanunsuz işlemler yapıldı. Bu kadar net.

'ALLAH GÖSTERMESİN YARIN BAŞKALARI BAŞKA ŞEY YAPAR'

-Olan ne? Tamamen kanun dışı bir iş yapılıyor. Herkesin yapması gereken şu. Ortada çok açık, çok net bir hüküm var, bir kanun maddesi var. 298/22-23. Buna nasıl uymaz bir seçim kurulu hakimi diye hepimizin bas bas bağırması gerekiyor…  Allah göstermesin yarın başkaları da başka şey yapar. Nasıl olsa herkesin yaptığı yanına kar kalıyor anlayışıyla yapar. Biz seçim sistemine güveniyoruz. Seçim mevzuatımıza da güveniyoruz. Burada olan seçim mevzuatının dışına çıkmaması gereken birilerinin, ya kendilerinin çıkması ya da onların çıkmasına sebebiyet veren birilerinin oralarda varlığıdır. O zaman bunu ayıklamak hepimizin boyunun borcudur. 

-10 bine yakın sayım döküm cetveli sorunlu. Kayıp oy ve pusulalar var.

-Seçim kurulunda birileri bir şeyler yaptı. 24 Haziran'dan önce başlayan bir kurgu var.

-Ben bir tartışma başlatayım, kamu hizmetinden yasaklıların seçme hakkı yok.

-Maalesef isim verdim, Fatih Portakal başkalarının oyuna gelmiş olabilir.

-istanbul'da sadece Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi yenilensin.