AKP'li Yavuz: Cumhurbaşkanımızın yeniden aday olmasının önünde hiçbir engel yok

AKP'li Yavuz: Cumhurbaşkanımızın yeniden aday olmasının önünde hiçbir engel yok

Erken seçim tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan AKP'li Ali İhsan Yavuz, “Bu, Cumhurbaşkanımızın birinci dönemi, Anayasamıza göre iki dönem aday olabiliyor” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ile Anadolu Ajansı (AA) Sakarya Bölge Müdürü Yücel Velioğlu'nu ziyaret etti.

Burada erken seçim tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Yavuz, tartışmaların AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden aday olmasıyla bağlantılı hale getirilmesinin “anormal olduğunu” savundu.

Konuların birbiriyle alakasının olmadığını iddia eden Yavuz, bu tartışmaları geçmişte Türkiye'deki olağanüstü dönemleri arzulayan kesimlerin iştigallerine benzettiğini söyledi.

Yavuz, “Bugün olan tartışmaları çok benzetiyorum. Bu, Cumhurbaşkanımızın birinci dönemi, Anayasamıza göre iki dönem aday olabiliyor. Oysa sanki Sayın Cumhurbaşkanımız, anayasa değişikliği olmadan önceki dönemi de saymak suretiyle ikinci dönemi yaşıyor gibi bir intiba uyandırılmaya çalışılıyor. Bu kesinlikle yanlıştır” diye konuştu.

'ERKEN SEÇİM SÖZ KONUSU DEĞİL'

Yavuz, seçimlerin erkene alınması için hiçbir neden olmadığını vurgulayarak “Türkiye'de seçimlerin erkene alınmasına ilişkin ortam söz konusu değildir. Bunun için hiçbir neden de yoktur. Dolayısıyla 18 Haziran 2023 tarihinde inşallah milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini yapacağız” dedi.

“Cumhurbaşkanımızın yeniden aday olmasına ilişkin seçimlerin öne alınması gibi bir düşünce de asla hukuki değildir, yasal değildir, doğru da değildir” diyen Yavuz, “Ancak muhalefet partileri biraz 'Onunla bununla ilgili kafaları biraz daha karıştıralım' diye maalesef akşamdan sabaha her gün bunu yeniden pişirip pişirip kamuoyuyla paylaşmaya çalışıyor. Bunların doğru olmadığını dile getirelim istedik” ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE ÇOK HIZLI BİR ŞEKİLDE TOPARLANIYOR'

Erken seçim tartışması yapanlara yönelik eleştiride bulunan Yavuz, şöyle devam etti:

“Erken seçimi aslında bence çok da istiyor değiller, kamuoyunu meşgul etmek için. Bir de salgın sürecinden çıktık, Türkiye çok hızlı bir şekilde toparlanıyor, bu yılı inşallah en az yüzde 9 büyümeyle gerçekleştireceğimiz şekilde tüm uzmanlar hemfikir hatta bazıları yüzde 10'un altına düşmeyeceğini öngörüyor. Her şey daha iyiye giderken 'Biz bir an önce seçime gidebilir miyiz, seçime gidemezsek bile kafaları karıştırabilir miyiz?' gibi bir mülahazayla açıkçası Millet İttifakı partileri bunu sık sık dile getiriyorlar.”