AKP'li vekilin yeğenine kıyak akademisyenlik

AKP'li vekilin yeğenine kıyak akademisyenlik

AKP döneminde kurulan Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin öğrencisi olmayan bölümünde AKP’li Tahir Akyürek’in yeğeni akademisyen olarak görev yapıyor.

Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde bulunan Adli Bilişim Mühendisliği bölümünde hiç öğrenci bulunmamasına rağmen bölümde iki akademisyen bulunuyor: Dr. Ahmet Özkış ve Dr. Hasan Ali Akyürek. Hasan Ali Akyürek aynı zamanda AKP Konya Milletvekili Tahir Akyürek’in de yeğeni.

Bölüme 2018-2019 akademik yılı için hiç öğrenci alınmadı. Hatta ÖSYM tarafından bölüme kontenjan dahi açılmadı.

Tahir Akyürek daha önce Konya Belediye Başkanlığı yapmıştı. Tahir Akyürek bu dönemde yeğeni Hasan Ali Akyürek’i 2013-2014 yılları arasında Konya ve Su Kanalizasyon İdaresi’nde görevlendirmişti.

USULSÜZLÜKLER SAYIŞTAY RAPORUNA YANSIMIŞ

Necmettin Erbakan Üniversitesi’ndeki usulsüzlükler Sayıştay raporlarına da yansımıştı. Üniversite, akademisyenlerin katıldıkları televizyon programları nedeniyle “Akademik Teşvik Ödeneği” alması nedeniyle uyarılmıştı.

Birgün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre, raporda “Öğretim görevlilerinin yerel televizyon kanalları ile Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’ndaki programlara katılarak halkı aydınlatmaları şüphesiz çok yararlıdır. Toplumun gelişmesi için de önemlidir. Ancak bu tür televizyon programları bulguda belirtilen faaliyet ve sergi tanımına uymamaktadır. Bu nedenle TRT veya TRT dışında olsun bu tür yayınların akademik teşvik ödeneği puan hesabına dahil edilmemesi gerekir” denmişti.