AKP'li vekilden itiraf: FETÖ'yle yükseldik

AKP'li vekilden itiraf: FETÖ'yle yükseldik

Geçmişte ortak olduğu Gülen cemaatiyle ortaklıkları bozulduktan sonra, bu birlikteliği unutturma girişimlerinde bulunan AKP'de çatlak sesler çıkmaya devam ediyor.

Partisinin bir seçim toplantısında konuşan AKP Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, 2013 yılındaki 17-25 Aralık operasyonlarına kadar siyaset, ticaret ve bürokraside yükselmenin Gülen cemaatiyle işbirliğinden geçtiğini söyledi. Can, “Eğer burada bunun hesabını verecek olanlar varsa başta biz siyasetçiler olarak bizler vermek durumundayız” ifadelerini kullandı.

AKP’nin bir toplantısında konuşma yapan AKP’li vekil Ramazan Can, “17-25 Aralık hadisesinden önce gerek ticarette, gerek siyasette, gerekse bürokrasi yükselme o yolla oluyordu. O nedenle, eğer burada bunun hesabını verecek olanlar varsa başta biz siyasetçiler olarak bizler vermek durumundayız. İnsanları suçlamak durumunda değiliz” dedi.

İLK İTİRAF DEĞİL

Ramazan Can 2017 yılının Mayıs ayında da, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, "Buradan şunu söylemek istiyorum. Evet 17-25 Aralık'tan önce AK Parti bu yapı ile belki bazı uygulamaları beraber götürmüş olabilir" demişti.