AKP'li vekil şikayet etti, Ankara Katliamı'nda kızını kaybeden babaya soruşturma açıldı

AKP'li vekil şikayet etti, Ankara Katliamı'nda kızını kaybeden babaya soruşturma açıldı

İçişleri Bakanlığı Müfettişliği, AKP’li Serkan Bayram’ın şikayeti üzerine Ankara Katliamı’nda kızını kaybeden Faik Deli hakkında  soruşturma başlattı.

IŞİD'in düzenlediği ve 103 kişinin hayatını kaybettiği 10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren Dicle Deli’nin babası Faik Deli hakkında AKP’li Milletvekili Serkan Bayram’ın şikayeti üzerine İçişleri Bakanlığı Müfettişliği tarafından soruşturma başlatıldı.

Faik Deli’nin Meclis’e ziyarete gittiği bir gün Dicle Deli’ye “terörist” diyen AKP İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’a “rahatsız edici sözler” söylediği öne sürüldü. Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre baba Faik Deli’nin avukatı Nesrullah Oğuz, “Esas rahatsız edici olan Türkiye tarihinde meydana gelen en büyük katliamda yaşamını yitiren gencecik bir insanın cenazesini ‘teöririst cenazesi’ olarak adlandırmaktır” dedi.

AKP’Lİ VEKİL, İMAMOĞLU’NUN ‘TERÖRİST CENAZESİNE GİTTİĞİNİ’ SÖYLEMİŞTİ

AKP Milletvekili Serkan Bayram, Dicle Deli’nin cenazesine giden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “terörist” cenazesine gittiğini söylemişti. Faik Deli, bu ifadelerin ardından AKP’li Bayrak hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Bakırköy Belediyesi’nde memur olarak çalışan Faik Deli, 9 Temmuz 2019 günü TBMM’ye bazı milletvekillerini ziyarete gitti. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri baba Faik Deli’nin Meclis’in ana binası kapısında yanında bulunan 4 kişi ile beraber AKP’li vekil Serkan Bayram hakkında “rahatsız edici şekilde” konuştuğunu öne sürerek Deli’nin savunmasının alınmasını istedi.

Söz konusu evrakta “rahatsız edici sözlerin” ne olduğu ise belirtilmedi.