AKP'li Ünal'dan Kılıçdaroğlu'na: Ateşle oynuyorsun; kimi tehdit ettiğine dikkat et

AKP'li Ünal'dan Kılıçdaroğlu'na: Ateşle oynuyorsun; kimi tehdit ettiğine dikkat et

Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara seslenişine yanıt veren Ünal, "Ateşle oynuyorsun, biz 15 Temmuz cehenneminden çıktık; kimi tehdit ettiğine dikkat et" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, bürokratlara "Kanun dışı ne yaptırılıyorsa pazartesi itibarıyla durun" diye çağrı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Bu çağrıyı 15 Temmuzdan önce yapsaydın karşılık bulabilirdi, çünkü ortaklarınızın bürokraside amirlerinden değil abilerinden emir alan paralel mahrem yapılanması çağrına cevap verebilirdi" diye yanıt verdi. Kılıçdaroğlu'na "Ateşle oynuyorsun" derken, "Biz tiyatro diye itibarsızlaştırmaya çalıştığın 15 Temmuz cehenneminden çıktık. Kimi tehdit ettiğine dikkat et" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kadrolaşma listeleri ve kamu binalarının usulsüz tahsisleriyle gündeme gelen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) hakkındaki iddialara işaret ederek, bürokratlara, "Siz Erdoğan ailesinin değil, bu devletin şerefli memurlarısınız. Kamil akla gelmeniz için, Kılıçdaroğlu abinizin, amcanızın bu size son çağrısıdır: 18 Ekim Pazartesi itibarıyla bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz tüm desteğin sorumluluğu size de ait olmaya başlayacaktır. 'Emir almıştım' diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız. Size kanun dışı ne yaptırılıyorsa pazartesi itibarıyla durun. Bu illegal paralel sistemlerden elinizi eteğini çekin" diye seslendi. 

'ARTIK YOKLAR'

CHP liderinin sözlerine yanıt veren AKP'li Mahir Ünal, Twitter'dan yapığı paylaşımda,  "Bu çağrıyı 15 Temmuzdan önce yapsaydın karşılık bulabilirdi, çünkü ortaklarınızın bürokraside amirlerinden değil abilerinden emir alan paralel mahrem yapılanması çağrına cevap verebilirdi. Artık yoklar. Dostlarına da güvenme, onlara güvenenlerin akıbetini Afganistan’da gördük" ifadesini kullandı. 

'ATEŞLE OYNUYORSUN'

AKP'li Ünal, şöyle devam etti:

"Bak bayım bu tür sufle tehditleri 11 yıldır yapıyorsun. Ateşle oynuyorsun şunu unutma biz tiyatro diye itibarsızlaştırmaya çalıştığın 15 Temmuz cehenneminden çıktık. Kimi tehdit ettiğine dikkat et.Türkiye Cumhuriyeti Devletinin şerefli bürokratlarından elini çek."