AKP'li Tevfik Göksu'nun Fethullah Gülen sevgisi İBB Meclisi'ne taşındı

AKP'li Tevfik Göksu'nun Fethullah Gülen sevgisi İBB Meclisi'ne taşındı

CHP'li Meclis Üyesi Doğan Tekel, “İmamoğlu'nun sümüklü FETÖ ile ilgili bir tweeti varsa özür dileriz. 81 valinin 78'inin FETÖ'cü olduğu, Cumhurbaşkanı'nın en yakınındaki korumalarının, yaverlerinin FETÖ'cü olduğu yerde bize FETÖ'cü demek. Ne kadar maharetli insanlarsınız. FETÖ konusunda kimse sizin elinize su dökemez” şeklinde konuştu.

İBB Meclisi’nde İYİ Partililer, AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun daha önce Fethullah Gülen’i övdüğü tweetinin yazılı olduğu dövizleri göstererek protesto ettiler. Göksu’ya cevap vermek isteyen CHP ve İYİ Parti gruplarına Meclis başkanının söz vermemesi üzerine gerginliğe neden oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin dünkü toplantısında İSKİ'ye ait Sancaktepe Paşaköy'deki kurban satış alanı 10 yıl süreyle AKP'li Sancaktepe Belediyesi'ne oy çokluğu ile tahsis edildi. Tahsis kararı oylaması sırasında İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan söz alarak, önceki gün AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'nun bu alanın İYİ Partililere peşkeş çekileceği iddiasına yanıt verdi.

Göksu’nun Fethullah Gülen için Göksu’nun attığı tweetleri gösteren Özkan, "Bir sonrakinde de konuştuğunuz videoyu izleteceğim buradan" dedi. 

GÖKSU’DAN CEVAP

Tevfik Göksu ise şu yanıtı verdi:

“Sanki gizli bir şey açıklıyor. 2013'te mi 2012'de mi bir konuşma. Eğer o arkadaşın yüreği yetiyorsa genel başkanının konuşmalarını getirsin. Eğer yüreği yetiyorsa İBB başkanının konuşmalarını getirsin. Aziz milletimiz kimin FETÖ'cü olduğunu da olmadığını da çok iyi bilir. Bu ülkede aziz milletimiz kimin FETÖ ile mücadele edip etmediğini çok iyi bilir. Bu ülkede 17-25 darbesinden sonra onların karşısına geçenle onlarla beraber iş tutanları bu millet çok iyi bilir.” 

CHP VE İYİ PARTİ GRUPLARINA SÖZ VERİLMEDİ

Göksu’ya cevap vermek isteyen CHP ve İYİ Parti gruplarına Meclis başkanının söz vermemesi üzerine gerginliğe neden oldu.

‘FETÖ KONUSUNDA KİMSE SİZİN ELİNİZE SU DÖKEMEZ’

CHP'li Meclis Üyesi Doğan Tekel, “İmamoğlu'nun sümüklü FETÖ ile ilgili bir tweeti varsa özür dileriz. 81 valinin 78'inin FETÖ'cü olduğu, Cumhurbaşkanı'nın en yakınındaki korumalarının, yaverlerinin FETÖ'cü olduğu yerde bize FETÖ'cü demek. Ne kadar maharetli insanlarsınız. FETÖ konusunda kimse sizin elinize su dökemez” karşılığını verdi.

DAHA FAZLA