AKP'li Tamer Akkal'dan Selahattin Demirtaş'a ve çocuklarına hakaret!

AKP'li Tamer Akkal'dan Selahattin Demirtaş'a ve çocuklarına hakaret!

AKP Manisa Milletvekili Tamer Akkal, Selahattin Demirtaş'ın çocuklarıyla görüştürülmemesine ilişkin "Selo iti enikleriyle görüşemiyormuş" dedi.

İleri Haber

AKP Manisa Milletvekili Taner Akkal, sosyal medya hesabından Selahattin Demirtaş ve çocuklarına ilişkin skandal ifadeler kullandı.

Twitter üzerinden Demirtaş'ın tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi'nde çocuklarıyla görüşmesine izin verilmemesine ilişkin paylaşım yapan Akkal, "Selo iti enikleriyle görüşemiyormuş. Bizim Şehit çocuklarımız da babalarıyla görüşemiyor. Allah ya size verecek, ya bize.. " dedi.

Selahattin Demirtaş ve çocuklarına hakaret paylaşımı yapan Akkal'a yurttaşlardan tepkiler yağdı.

Taner Akkal gelen tepkilerin ardından paylaşımını silmek zorunda kaldı.

'TWEETİ DANIŞMANIM ATMIŞ'

AKP'li Akkal paylaşımının büyük tepki çekmesi üzerine, saatler sonra açıklama yaptı. 

Taner Akkal, skandal paylaşımın danışmanı tarafından yapıldığını iddia etti.

Akkal şunları söyledi:

"Bugün sabahın ilk saatlerinde resmi sosyal medya hesaplarımdan Selahattin Demirtaş ve ailesi hakkında yapılan paylaşım, şahsım tarafından yapılmamıştır; bir danışman arkadaşımızın hesapları karıştırarak yaptığı bir paylaşımdır.

Aile ve çocuk kavramı, en kutsal değerlerimizdendir. Bu konudaki hassasiyetim bilinmektedir. Milletin vekili makamında olan biri için böyle bir dilin tarafımca kullanılması bir yana, zikredilmesi bile benim dünyama terstir.

Her evladın ideolojilerimizden bağımsız çok değerli ve biricik olduğunu bilen ve evladı olan biri olarak; ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın ırk, dil, din, etnik köken kavramlarından bağımsız çok kıymetli olduğunun bilincinde bir insan olarak, şahsımla ilgisi olmayan paylaşım için çok üzgün olduğumu belirtir, danışman arkadaşımızla ilgili gerekli işlemlerin yapıldığını kamuoyunun bilgisine sunarım."

NE OLMUŞTU?

Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, dün yaptığı açıklamada Demirtaş'ın tutuklu bulunduğu cezaevinde koronavirüs salgını bahane edilerek çocuklarıyla görüşmesine izin verilmediğini duyurmuştu.

Başak Demirtaş Twitter'da tepkisini dile getirirken "Selahattin'in, kızlarımız Delal ile Dılda'yı birlikte görmesine izin verilmedi. Selahattin, pandemi başladığından bu yana kızlarını sadece birer kez, ayrı ayrı görebildi" demişti.