AKP’li Sultangazi Belediyesi’nden yandaşa 397 bin liralık ihale!

AKP’li Sultangazi Belediyesi’nden yandaşa 397 bin liralık ihale!

AKP’li Sultangazi Belediyesi, AKP’li eski yöneticinin şirketinden 397 bin TL’lik sigorta hizmeti aldı.

Ersan Kınık - @ErsanKinik

İstanbul’da Sultangazi Belediyesi, Sultangazi AKP İlçe eski Başkan Yardımcısı Ömer Habat’ın şirketinden sigorta hizmeti satın aldı. Belediye, Habat’ın şirketine tam 397 bin 500 TL ödeme yaptı.

Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda yer alan bilgiye göre, AKP’li Sultangazi Belediyesi’ne bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü, 9 Kasım 2021 tarihinde “Zorunlu mali sorumluluk sigortası alımı” adı altında bir ihale düzenledi. 21-F pazarlık usulüyle düzenlenen ihale, 397 bin 500 TL karşılığında Habat’ın şirketi Yardım Sigorta Aracılık Hizmetleri Ltd. Şirket’e verildi. Pazarlıkta teklif veren tek firma Habat’ın şirketi oldu.

‘BİZİM TAYYİP BEY’E GÖNÜL BAĞIMIZ VAR’

Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, Sultangazi Belediyesi’nin ihale verdiği sigorta şirketi, AKP Sultangazi eski İlçe Başkan Yardımcısı Ömer Habat’a ait. Konuya ilişkin sorularımıza yanıt veren Habat, ihalede usule aykırı bir durum olmadığını ve poliçe fiyatlarının standart olduğunu söyleyerek, kâr marjlarının sınırlı olduğunu savundu.

AKP’de herhangi bir görevi olmadığını iddia eden Habat, şu ifadeleri kullandı:

“Bizim Tayyip Bey’e gönül bağımız var, bir vatandaş gibi gönül bağımız var. Herkesin kendince bir tercihi var ve bu kabahat değil.”

BELEDİYE BAŞKANINDAN PAYLAŞIM

Habat, AKP teşkilatında aktif bir görevi olmadığını ifade etse de Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun’un, 14 Nisan 2021 tarihinde sosyal medya hesabından “AK Parti Eski İlçe Başkan Yardımcısı, teşkilat mensubuz Ömer Habat’ı misafir ettik” şeklinde paylaşım yaptığı ortaya çıktı.