AKP’li Şirin Ünal'ın evinde ölü bulunan Nadira Kadirova’nın dosyası kapatıldı!

AKP’li Şirin Ünal'ın evinde ölü bulunan Nadira Kadirova’nın dosyası kapatıldı!

AKP'li Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde şüpheli şekilde hayatını kaybeden Nadira Kadirova’nın ölümüne ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

AKP'li Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde 23 Eylül 2019’da şüpheli şekilde hayatını kaybeden Özbekistan vatandaşı Nadira Kadirova’nın ölümündeki soru işaretleri hâlâ giderilmezken, Kadirova'nın ölümüne ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Milliyet gazetesinin haberine göre, kararla ilgili değerlendirmede, genç kadının olaydan önce odanın kapısını içeriden kilitlediği, odada yalnızken daha önceden sakladığı Ünal’a ait silahı ateşleyerek intihar ettiği öne sürüldü.

Kararda, “Kadirova’yı intihara azmettiren, teşvik eden, intihar kararını kuvvetlendiren ve intihara yardım eden kişi ya da kişilerin bulunmadığı anlaşılmıştır. Olayda bir başkasına atfı kabil herhangi bir kast, kusur ya da ihmalin bulunmadığı değerlendirilmiştir” denildi.

Kadirova’nın ölümünün üzerinden yaklaşık altı ay geçmesine rağmen otopsi raporu açıklanmazken, mahkemenin takipsizlik kararı ise dikkat çekti.

NADİRA'NIN ELİNDE ATIŞ İZİNE RASTLANMAMIŞTI

Öte yandan Nadira Kadirova’nın ailesinin avukatı Birol Öztürk, “Ankara Emniyet Kimyasal Şube Müdürlüğü tarafından verilen rapora göre, Nadira’nın elindeki swap izinde, atış bulgularına rastlanamadığı belirtiliyor” demişti.

'ÜNAL TARAFINDAN TACİZE UĞRADIM'

Kadirova, bakıcı olarak çalıştığı Şirin Ünal'ın Ankara'daki evinde, 23 Eylül akşamı yaşamını yitirmişti. Ankara Emniyet Müdürlüğü, olayın 'silahla gerçekleştirilmiş bir intihar' olduğunu açıklamıştı. Kadirova'nın yakın bir arkadaşı, olaydan önce genç kadının kendisine, milletvekili Ünal'ın tacizine uğradığını söylediğini öne sürmüştü.

DAHA FAZLA