AKP'li Şentop'tan Bahçeli'ye ısrarlı destek: 'İdam geri getirilmeli'

AKP'li Şentop'tan Bahçeli'ye ısrarlı destek: 'İdam geri getirilmeli'

Yeni yasama yılı öncesinde açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, idamın “bazı suçlar” için geri getirilmesi gerektiğini savundu.

Saray ittifakının küçük ortağı MHP tarafından son dönemde aralıklarla gündeme getirilen idam cezasıyla ilgili konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop "Taammüden adam öldürme suçları, küçüklere, kadınlara karşı işlenen cinsel suçlarla ilgili idam cezasının düşünülebileceği kanaatindeyim" dedi

Başta Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından son dönemde aralıklarla gündeme getirilen idam konusuna AKP kanadından destek geldi. Yeni yasama yılı öncesinde açıklamalarda bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) AKP’li Başkanı Mustafa Şentop, idamın “bazı suçlar” için geri getirilmesi gerektiğini savundu.

Şentop, konuyla ilgili "Ben de bazı suçlar için geri getirilmesinden yanayım. Tasarlayarak adam öldürme, vahşetle kadınlara ve çocuklara karşı işlenmiş olan suçlara karşı idam geri getirilmelidir ama bunun hem iç hem de dış hukuk anlamında adımlar gerekiyor" ifadelerini kullandı.

‘FEZLEKELER HENÜZ MECLİSE GELMEDİ’

Toplumsal muhalefet temsilcilerine yönelik “Kobane eylemleri” gerekçe gösterilerek yapılan operasyonun ardından, Meclis’te de Hakların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri hakkında fezleke hazırlanacağı söylentilerine ilişkin Şentop, "Fezleke henüz Meclis'e gelmedi. Milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılıp kaldırılmayacağı komisyonun kararına bağlı" şeklinde konuştu.

ŞENTOP’TAN ART ARDA DESTEK AÇIKLAMALARI

Bahçeli, 2 Eylül’de gündeme dair yazılı açıklamalarda bulunmuş ve idam cezasının geri getirilmesi gerektiğini dile getirerek, uzun süre sonra yine bu konuyla gündem olmuştu.

Şentop ise 4 Eylül’de Bahçeli’nin çağrısına yanıt vermiş ve bugünkü açıklamalarına benzer ifadeler kullanmıştı.

Şentop, şunları söylemişti:

“Çok sınırlı olarak belli suçlara mahsus olmak üzere idam cezasının bulunması gerektiği kanaatindeyim. Bunlardan bir tanesi eski tabirle teamülden, tasarlayarak adam öldürme, vahşice insan öldürme suçları bir de küçük çocuklara karşı işlenen cinsel suçlar çerçevesinde sadece bunlarla sınırlı olmak kaydıyla idam cezasının olması gerektiğini düşünenlerden birisiyim.”