AKP'li Şentop: Yeni belge ortaya çıkarsa rüşvet iddiaları soruşturulur

AKP'li Şentop: Yeni belge ortaya çıkarsa rüşvet iddiaları soruşturulur

AKP’li Mustafa Şentop, ABD'deki Reza Zarrab'ın tanık olduğu davayla ilgili olarak yeni belgeler ya da bulgular ortaya çıkarsa, rüşvet iddialarının Türkiye'de de soruşturulabileceğini söyledi.

ABD'de Reza Zarrab'ın tanık olduğu davada aralarında Zafer Çağlayan’ın da bulunduğu pek çok isme rüşvet verdiğini açıklamasının ardından 4 bakanın adının geçtiği 17-25 Aralık dönemindeki yolsuzluk operasyonu yeniden gündeme geldi.

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop rüşvetin Türkiye'de yeniden soruşturma konusu olup olmayacağına ilişkin soruya, "Yeni belge ortaya çıkarsa soruşturma açılır" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu'nun soruşturma çağrısına ilişkin Şentop, "Kılıçdaroğlu bunu niçin söylüyor? ABD'de Zarrab'ın ifadelerine dayanarak söylüyor. Biz Zarrab'ın yargılanmasını, daha doğrusu tanık olarak, onun kendisine öğretilmiş ifadeleri üzerine iş mi yapacağız?" diye konuştu.

Habertürk’ten Kübra Par’a konuşan Şentop, ABD’deki davada dile getirilen rüşvet iddiaları için "Daha sonraki savunmalarda detay ortaya çıkarsa bakılabilir. Bugün bu işi ele alalım diyenler ABD'deki davayı kabul ederek bunu söylüyorlar. Ortaya yeni bir takım bilgiler, deliller çıkarsa o zaman bu değerlendirilebilir. Ama şu an itibarıyla Zarrab'ın ifadelerinin dışında bir şey yok ortada. Bu talep hukuki bir talep değil" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun delil olarak ortaya koyduğu belgeleri görmediğini söyleyen Şentop, kamuoyuna yansıdığı kadarıyla iddiaları destekleyen belgeler olmadığını öne sürdü.

Başbakana çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, "Binali Yıldırım'a çağrı yapıyorum. Türkiye ile ilgili bir davanın Amerika'da görüşülmesi benim vicdanımı rahatsız ediyor. Madem ki savcılık bir soruşturma açtı, gel parlamentoyu harekete geçelim. Bu lekeyi biz temizleyelim. İran nasıl yaptıysa bizde aynısını yapalım. Gelin dosyayı yeniden açalım. Bu olayı Amerikan yargısı değil, biz çözelim. Kendi pisliğimizi biz temizleyelim" demişti.