AKP'li Şamil Tayyar: Birçok konu yukarıya iletilmeden kesiliyor, biz de o birilerini keseceğiz

AKP'li Şamil Tayyar: Birçok konu yukarıya iletilmeden kesiliyor, biz de o birilerini keseceğiz

Katıldığı bir etkinlikte konuşan AKP'li Şamil Tayyar, 'Birçok konu yukarıya kadar iletilmiyor ve arada birileri kesiyor ve şimdi bizde o birilerini keseceğiz' dedi.

Antep’in İslahiye İlçesinde düzenlenen yumurta tavuğu dağıtım töreninde konuşan AKP MKYK üyesi Şamil Tayyar, Klavuzlu Barajı sulama kanalı projesine aktarılan 80 milyon liranın Kahramanmaraş’a aktarılması ile ilgili partisine yönelik sert ifadelerde bulundu.

Bölge halkına eldeki kaynakların başka yerlere aktarılmaması için birlik olma çağrısı yapan Tayyar sözlerine şöyle devam etti:

'Ben buradan açık söylüyorum. Hiçbir şekilde buranın kaynaklarını başka projeye kaydırmalarına asla müsaade etmeyeceğiz. Eğer olursa ister bakan olsun, ister bilmem ne olsun görevi ne olursa olsun… Bakın çok açık söylüyorum, burunlarından fitil fitil getireceğimizi buradan herkesin bilmesini istiyorum. Size söz verdik, o sözü tutmak zorundayız.''

'BİRÇOK KONU YUKARIYA İLETİLMİYOR, BİRİLERİ KESİYOR'

Tayyar, siyasete girdiğinde bölge halkına verdiği ilk sözün ‘sulama işini çözmek’ olduğunu hatırlatarak “Ben ilk geldiğimde dedim ki; bu sulama işini çözmesem siyaseti bırakırım. Karşınıza bir daha aday olarak çıkmam. Rabbim nasip etti, yardım etti Cumhurbaşkanımıza gittik, Cumhurbaşkanımız büyük bir heyecanla asıldı, talimat verdi. Su kanalı bitti, aslında biz o sözümüzü yerine getirdik. Ama o kanaldan akması lazım suyun tarlalarımız da akması lazım. Bugün elektriğin yüzde 15 zam geldi diye herkes konuşuyor. Eğer biz bu su işini çözmüş olsaydık, 2017 yılında ihalesini yaptırdığımız projenin 2020 yılı haziran ayında bitmesi gerekiyordu. Yani geçen yıl bitmesi gerekiyordu. Şimdi ne yüzde 15 zam mı konuşuyordunuz, ne yüzde 50 zam mı? Ama şimdi biz bunun mücadelesini vereceğiz. Birçok konu yukarıya kadar iletilmiyor ve arada birileri kesiyor ve şimdi biz de o birilerini keseceğiz” dedi. ( Kaynak: Birgün)