AKP'li Özlem Zengin skandal sözlerini savundu: 'Çok haklı, çok yerinde bir konuşmaydı'

AKP'li Özlem Zengin skandal sözlerini savundu: 'Çok haklı, çok yerinde bir konuşmaydı'

AKP'li Özlem Zengin TBMM'den yaptığı konuşmada "Bir kadını çıplak arayacaksın, dakikasında bundan rahatsızlığını beyan eder, bir sene beklemez. Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Meclis'te gündeme gelen çıplak arama iddialarına ilişkin yaptığı konuşmasında skandal ifadeler kullandı.

Zengin, çıplak aramaya maruz kalan 'ahlaklı ve onurlu' kadınların bir sene beklemeyeceğini söylerken, "Bir kadını çıplak arayacaksın, dakikasında bundan rahatsızlığını beyan eder, bir sene beklemez" dedi.

Çıplak arama iddialarını reddeden AKP'li Özlem Zengin şunları söyledi:

"Demek isteniyor ki, bir sürü başörtülü kadına bu iğrençlik yapılıyor ve Özlem Zengin buna müsaade ediyor. Siz bunu yapmaya çalışıyorsunuz. Bu yetmiyor, ne kadar yurt dışına kaçmış FETÖ'cü varsa, beni Twitter'dan etiketleyerek haber paylaşıyor. Ben bir avukatım ve hukuk kaidelerinin ne olduğunu iyi bilirim. Bütün hukuki mevzuatın yanlış uygulaması olabilir, hayatın içinde vardır. Hukuka uygun olarak yapılmıyorsa ben itirazın karşısında sonuna kadar varım. O dediğiniz yerde böyle bir şey olmadı. Görüntülerle ispatlandı. Bakan Yardımcısı gitti ilan etti. Bir kadını çıplak arayacaksın, dakikasında bundan rahatsızlığını beyan eder, bir sene beklemez. Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez. Bu kurgusal bir harekettir. Biliyoruz ki size bir aferin geldi."

 

SKANDAL SÖZLERİNİ SAVUNDU

Sözleri tepki toplayan Zengin, Tokat'ta yaptığı açıklamada skandal sözlerini savundu. Söylediklerinin "ifade özgürlüğü" olduğunu öne süren Zengin, şu ifadeleri kullandı:

"Biliyorsunuz bu FETÖ'cüler kendilerini çok uyanık ve zeki sanıyorlar. Hayatları hırsızlıkla geçmiş; sınava girmiş çalmışlar, şimdi tam kapıdan girerken öğreniyorum benim sosyal medya hesabıma bloke koymaya çalışıyorlar. Bizi şikayet ediyorlar. Niçin? Meclis'te yaptığım bence çok haklı, çok yerinde, her kelimesini tekrarlayabileceğim bir konuşma için. Kim benim ifade özgürlüğümün önünde engel olabilir"  

'BİZİ KORKUTABİLECEKLERİNİ SANIYORLAR'

AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin bu hafta Meclis'te nöbetçi olduğunu hatırlatarak, "Kavgamız hiç bitmiyor. Arkadaşlarımız da şahittirler, dün gün biterken acayip bir tartışmaya sahne oldu, Genel Kurul. Hala da bunun kavgaları devam ediyor şu anda. Benim üzerimden devam eden FETÖ'cüler, PKK'lılar, CHP'liler, HDP'liler hepsi birleşmişler maşallah. Fakat ben kendimi biliyorum. Asıl mesele sizsiniz değerli kardeşlerim. Sizin gücünüz. Onları korkutan sizin gücünüz. Hastaglar açmışlar bizim gibi kadınlara diyorlar ki 'Karanlık kadınlar'. Ben size soruyorum; Adı AK, ruhu AK, davası AK, alnı AK kadınlardan karanlık mı olur. Korkaklar. Bizi sindirmek için yasakladılar, ikincileştirdiler. Okumamızı istemediler, çalışmamızı istemediler. Meclise gelmemizi istemediler. Ama biz ne yaptık? Hukuk içinde kalarak bunların hepsini adım adım adım aştık. Bundan sonra böyle olmaya devam edecek. Eğer bizi korkutabileceklerini sanılıyorlarsa yanılıyorlar" dedi.