AKP'li Ömer Çelik: 'Türkiye bu kadar yük almasaydı yüzlerce insan Avrupa sınırına dayanacaktı'

AKP'li Ömer Çelik: 'Türkiye bu kadar yük almasaydı yüzlerce insan Avrupa sınırına dayanacaktı'

AKP Sözcüsü Ömer Çelik düzenlediği basın toplantısında, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a geçen hafta gönderdiği mektup hakkında konuştu. Çelik, "Biz Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanı'na yönelik saygı sınırlarını aşan her mesajı 'yok hükmünde' sayarız" dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik Rusya ile yapılan Suriye mutabakatı, YPG’nin çekilmesi ve gündemdeki son gelişmelere ilişkin açıklama yaptı.

Çelik'in açıklamasından satır başları şöyle:

"Trump'ın mektubu yok hükmündedir" 

"Türkiye'nin yaptığı şey Orta Doğu halklarını terörün pençesinden kurtarmaktır. YPG'li terörist harekat boyunca sivillere yönelik bin kadar havan saldırısı düzenledi."

"Bir kere daha hatırlatıyoruz, siyasi namusun en temel ilkesi, terör örgütlerine karşı olmaktır. 'YPG terör örgütü değildir' diyen CHP Genel Başkanı'nı siyasi namusu kavramı ve bu sözle baş başa bırakıyoruz."

"AB'den gelen Arap Birliği'nden çıkan eleştirilerin ne kadar yanlış olduğu görülmüştür. Bulgaristan Başbakanı dedi ki Brüksel Türkiye'ye karşı bu saldırgan tavrını bıraksın. Bu söze sonuna kadar katılıyoruz. Doğu Avrupa ülkelerinde bile AB gerçekten ne işe yarıyor sorusu en yüksek şekilde sorulurken Türkiye'ye karşı bu tavrını sürdürmesi yanlıştır. Göçle ilgili olarak henüz sınırlarına dayanmışken mülteciler AB'de ilk defa aşırı sağcılar çeşitli meclislere girdiler. Birçok Avrupa ülkesinde ikinci parti haline geldiler. Bizim karşılaştığımız gibi göçle karşılaşsalardı Avrupa demokrasilerinde sonuçları olacaktı."

"Türkiye'nin sınır ötesinde verdiği mücadele Avrupa ülkelerinde güvenliği sağlayan şeydir. Arap Birliği her açıklamada Arap toprağına yabancı güç girmemesinden bahsediyor. Terörle mücadele konusunda en güçlü desteği vermesi gereken Arap Birliği. Arap Birliği meseleye sadece Arap toprağı üzerinden bakıyorsa ki çok sağlıklı bir yaklaşım değil, o zaman bu toprağın birtakım terör örgütleri tarafından işgal edilmesi karşısında fiziki mücadeleye vermesi gereken kendileri değil mi? Dolayısıyla bugün eğer oradaki Arapların korunması konusunda hassasiyetten bahsediyorlarsa herkesin bilmesi gereken bütün oradaki halkları koruyan Türkiye Cumhuriyeti Devletidir."

"Terör örgütlerine etnik şemsiye biçmeye çalışanlar Kürt kardeşlerimizi PKK PYD örgütleriyle özdeşleştirmiş olur. Birileri bunu diyorsa o zaman DAEŞ'le ilgili konuşurken 'Araplar' demek gibi yanlışa düşer. Biz oraya baktığımız zaman kardeşlerimizi görüyoruz, çaresiz bırakılmış kadınları çocukları görüyoruz. Birileri oraya baktığı zaman insan olarak görmek yerine kendi çıkarları için robot terörist haline getirecekleri gruplar görüyor. Kürt kardeşlerimizin en büyük düşmanı bu tabirleri kullananlardır. Onlar kendi çıkarları için Kürt kardeşlerimizi robot terörist haline getirenlerdir. PYD/YPG'nin bu katliamlarından Kürtler kesinlikle sorumlu değildir. Birilerinin bölgeye soktuğu lejyoner projelerin parçası sorumludur. Kürt kardeşlerimiz PYD PKK ile bağlantılı olan herhangi bir etiketle etiketlenemez. Bu çocukların soylu geleceğini Türkiye temin edecektir."