AKP'li Nurettin Canikli ve Süleyman Soylu'ya 'dokunulmazlık' kalkanı

AKP'li Nurettin Canikli ve Süleyman Soylu'ya 'dokunulmazlık' kalkanı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Şaban Vatan'a verilen yanıtta her iki ismin de dokunulmazlığı olduğu hatırlatıldı. Yanıtta, soruşturma yetkisinin TBMM'de olduğu, bu konunun Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının görev yetkisinde olmadığı belirtildi.

İleri Haber

2018’de şüpheli şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan’ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP milletvekili Nurettin Canikli hakkında verdiği dava dilekçesine yanıt geldi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelen yanıtta, her iki ismin de dokunulmazlığı olduğu, Meclis’te yapılacak bir oylama sonucu haklarında soruşturma açılabileceği ifade edildi.

11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, 12 Nisan 2018’de şüpheli biçimde hayatını kaybetmişti. Giresun Eynesil ilçesindeki olayın ardından baba Şaban Vatan, adalet arayışına başlamıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe veren Şaban Vatan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun gerekli soruşturmayı yapmadığı ve AKP milletvekili Nurettin Canikli'nin olayı örtbas ettiğini öne sürerek dava açılmasını talep etti.

Şaban Vatan’a Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen yanıtta her iki ismin de dokunulmazlığı olduğu hatırlatıldı. Yanıtta, soruşturma yetkisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) olduğu, bu konunun Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının görev yetkisinde olmadığı ifade edildi.