AKP'li Nurettin Canikli dava açtı, Rabia Naz'ın babasına hapis cezası verildi!

AKP'li Nurettin Canikli dava açtı, Rabia Naz'ın babasına hapis cezası verildi!

Rabia Naz’ın şüpheli ölümünün aydınlatılması için mücadele eden baba Şaban Vatan’a, AKP'li Nurettin Canikli'nin açtığı davada 1 yıl 8 ay hapis cezası ve 8 bin 840 lira para cezası verildi.

Giresun’un Eynesil ilçesinde 2018'de şüpheli şekilde hayatını kaybeden kızı Rabia Naz’ın ölümünün aydınlatılması için mücadele eden baba Şaban Vatan’a, AKP'li Nurettin Canikli'nin açtığı dava sonucu 1 yıl 8 ay hapis cezası ve 8 bin 840 lira para cezası verildi.

2018 yılında yaşamını yitiren ve şüpheli ölümü hâlâ aydınlatılmayan Rabia Naz Vatan’ın babasına hapis ve para cezası verildi. Rabia Naz’ın ölümünün aydınlatılmasının için direnen ve mücadele etmeye devam eden Şaban Vatan’a verilen cezanın hükmü ise geri bırakıldı.

‘KAMU GÖREVLİSİNE HAKARET’TEN CEZA VERİLDİ

Şaban Vatan, kızı Rabia Naz Vatan’ın şüpheli şekilde hayatını kaybetmesinin ardından sosyal medyada yaptığı paylaşımlar sebebiyle hakim karşısına çıktı. Dönemin Milli Savunma Bakanı ve şimdiki AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli tarafından açılan davada Şaban Vatan’a “kamu görevlisine hakaret” ve “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak” suçlamaları yöneltildi.

Mahkeme, Şaban Vatan’ın 8 bin 840 lira para cezasına ve 1 yıl 8 ay hapse çarptırılmasına karar verdi ve hükmü geri bıraktı.

'ÇOCUK ÖLDÜRÜLMÜŞ KİMİN UMURUNDA?'

Karara tepki gösteren Şaban Vatan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Buyurun sonuç. Avukat bedelini de ben ödeyecekmişim. Çocuk öldürülmüş kimin umrunda. Eğer sana dava açan kişi AKP'li siyasetçi olursa haklı da olsan haksız da olsan ceza almak zorundasın” diyerek karara tepki gösterdi.