AKP'li Milletvekili'nin odasında intihar girişimi iddiası

AKP'li Milletvekili'nin odasında intihar girişimi iddiası

Geçim sıkıntısı sebebiyle intihar ve intihar girişimlerinde artış yaşanırken, Meclis'de de bir intihar girişimi yaşandığı iddia edildi.

Ekonomik krizin beraberinde getirdiği geçim sıkıntısı toplumda intihar ve intihar girişimlerinin artmasına sebep olurken, Meclis'de de bir intihar girişimi yaşandığı ileri sürüldü.

İddiaya göre, öğleden sonra Meclis'e gelerek bazı milletvekillerinden iş talebinde bulunan bir kişi, talebi yerine getirilmeyince AKP'li vekil Osman Nuri Gülaçar'ın odasında intihar girişiminde bulundu.

AKP Van Milletvekili Gülaçar'ın odasında bir kutu ilaç içerek intihar girişiminde bulunduğu iddia edilen kişinin Meclis doktorları tarafından midesi yıkanarak kurtarıldığı söyleniyor.

NE OLMUŞTU?

Kısa süre önce İstanbul ve Antalya'da geçim sıkıntısı sebebiyle 3 aile toplu intihar etmişti.

25 Kasım'da ise İzmir'de pazara gitmek isteyen eşine oyalanmasını söyleyerek banyoya giren bir yurttaş, kendisini vurarak intihar etmiş, cebinden ise 1,5 lira çıktığı öğrenilmişti.

17 Kasım'da, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi ise Meclis'de intihar girişimlerinin artması ile ilgili soru önergesi vermişti. Son 9 yılda Meclis'de 29 kişinin intihar girişiminde bulunduğunu, Türkiye’de 2018 yılında toplam 3 bin 161 kişinin intihar ettiğini belirten İlgezdi “Başka bir ifadeyle haftada 61 kişi intihar etti” ifadelerinde bulunmuştu.