AKP’li milletvekilinin damadına Fatih Belediyesi’nden ihale

AKP’li milletvekilinin damadına Fatih Belediyesi’nden ihale

AKP’li belediyelerden aldığı çok sayıda ihaleyle gündeme gelen eski AKP Milletvekili Mustafa Baş’ın damadı Bolcan’a, bir ihale de Fatih Belediyesi’nden geldi.

Ersan Kınık

AKP’li belediyeler, AKP’li isimlere ve yakınlarına ihale dağıtmaya devam ediyor. 9 Mayıs’ta Kağıthane Belediyesi’nden aldığı 3,5 milyonluk ihale ile gündeme gelen eski AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Baş’ın damadı Fatih Bolcan, bu kez de Fatih Belediyesi’nden aldığı yaklaşık 2 milyon liralık ihale ile gündemde.

AKP’li Fatih Belediyesi, 14 Ocak 2022 tarihinde “Kültür, sanat, eğitim merkezlerinin işletmesi ve organizasyon hizmeti alımı” adı altında bir ihale düzenledi. Kamuoyunda “istenmeyeni eleme aracı” olarak da yorumlanan ve Kamu İhale Kanunu’na göre yalnızca “Doğal afetler, salgın hastalıklar, ani ve beklenmeyen olayların ortaya çıkması” durumunda kullanılması gereken 21/B pazarlık usulüyle düzenlenen ihaleye, 2 firma davet edildi. Bu firmalardan biri de Fatih Bolcan’ın şirketi A Z Reklam Basım ve Organizasyon oldu. Tam olarak 1 milyon 950 bin 616 TL teklifte bulunan Bolcan’ın şirketi ile Fatih Belediyesi arasında 27 Ocak’ta sözleşme imzalandı.

SONUÇ İLANININ YAYINLANMASI AYLARCA BEKLETİLDİ

16 Ocak’ta yapılan ihalenin sonuç ilanı bugün (13 Mayıs 2022) tarihinde yayınlandı. İhale sonucunun 4 ay süreyle kamuoyundan gizlenmesi de dikkat çeken bir detay oldu.

93 AYRI İHALE ALDI

Fatih Belediyesi’nin 1 milyon 950 bin TL’lik “Kültür, sanat hizmeti” ihalesini alan A Z Reklam Basım ve Organizasyon, geçtiğimiz 11 yıl içerisinde kamu kurumlarından ve AKP’li belediyelerden tam 152 milyon 140 bin TL değerinde ihale aldı. Bolcan’ın Fatih Belediyesi’nden aldığı 17 ihalenin toplam bedeli ise 40 milyon lirayı aştı.

İhaleyi gerçekleştiren Fatih Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü ise konuya ilişkinin yapılacak bir açıklamanın olmadığını, 21/B usulünün ise “beklenmeyen bir durumun ortaya çıkması” sebebiyle kullanıldığını öne sürdü.

FATİH BOLCAN KİMDİR?

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Merkezi Finans ve İhale Birimi’nde Uzman olarak çalışan Bolcan, daha sonra Küçükçekmece Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve Başkan Danışmanlığı görevlerinde bulundu. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde AKP Küçükçekmece Seçim Koordinasyon Merkezi’nde seçim koordinatörlüğü görevinde bulunan Bolcan, 12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimleri’nde İstanbul 2. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi’nde de görev yaptı.