AKP’li Metiner: İstanbul Sözleşmesi’ne ‘evet’ oyu verdiğim için pişmanım

AKP’li Metiner: İstanbul Sözleşmesi’ne ‘evet’ oyu verdiğim için pişmanım

İstanbul Sözleşmesi’nin kabulüne evet oyu verdiği için pişman olduğunu söyleyen AKP’li Mehmet Metiner, yanlış yaptığını, milletvekillerinin neye oy verdiğini bilmeden el kaldırdığını söyledi.

Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında hazırlanan İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen ve 2012’de Türkiye’de de kabul edilen sözleşme, son zamanlarda AKP’li isimlerden ve yandaş medyadan gelen yoğun saldırı altında. Eski AKP’li Milletvekili Mehmet Metiner de konuya ilginç bir itirafla dahil oldu ve İstanbul Sözleşmesi’nin kabul edildiği oturumda neye ‘evet’ dediklerini bilmeden el kaldırdıklarını söyledi.

Eski AKP’li Milletvekili Mehmet Metiner, İstanbul Sözleşmesi’nin görüşüldüğü oturumda evet oyu verdiği için çok pişman olduğunu söyledi.

'NEYE OY VERDİĞİMİZİ BİLMEDEN EL KALDIRDIK'

Gazete Damga’dan Ekrem Hacıhasanoğlu’na konuşan Mehmet Metiner “Kendi adıma itirafta bulunuyorum: Yanlış yaptık” dedi. Evet diyenlerin çoğunun neye oy verdiklerini bilmeden el kaldırdığını söyleyen Metiner, milletvekillerinin sırf parti grup başkanvekilleri el kaldırdıkları için el kaldırdığını anlattı. Metiner, “Partilerin grup yönetimi kendi aralarında anlaşmış olmalılar ki o anda bulunanların onayıyla kabul edildi geçti” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen yasa AKP’li milletvekillerinin yanlışlıkla verdikleri oylarla mecliste kabul edilmişti. Kadın hakları mücadelesinde önemli bir kazanım olarak görülen İstanbul Sözleşmesi’ne dair aile kurumuna zarar verdiği gerekçesiyle yandaş medya üzerinden çok yoğun tepki ve saldırı gerçekleşmişti. Sözleşme, Erdoğan ve diğer AKP’li vekillerin de hedef tahtası olmuştu.