AKP'li Metiner çark etmeyi alışkanlık edindi...

AKP'li Metiner çark etmeyi alışkanlık edindi...

Metiner, daha önce de İçişleri Bakanı Soylu'yla yaşadığı tartışmaya ilişkin Metiner, daha sonra yaptığı paylaşımda ise "Dün gece İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu kardeşim telefonla aradı.Yanlış anlaşılma karşılıklı olarak giderildi. Helalleştik. Aynı partinin ve aynı davanın iki neferi olarak birbirimize sadece abi-kardeş muhabbeti yakışır. Biz biriz ve beraberiz.Husumet bekleyenler başka kapıya" ifadelerini kullanmıştı.

İleri Haber

Bir süre önce TV programında İçişleri Bakanı Soylu’dan azar işiten AKP’li Mehmet Metiner, tıpkı sonrasında olduğu gibi yine sözlerinin ardından çark etti. Ayasofya’nın ibadete açılışında Diyanet İşleri Başkanı tarafından Atatürk’e lanet okunması ve Bilal Erdoğan tarafından yeniden gündeme getirilen alfabe tartışmaları ardından dikkat çeken bir paylaşım yapan Metiner, daha sonra sözlerine 'açıklık' getirdi.

Ayasofya’nın açılışında verdiği hutbede Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet’in kurucu kadrolarına lanet okuyan  Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın sözleri tepki çekmiş, ardından gelen hilafet çağrıları ve son olarak da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Harf Devrimi ile ilgili söylediği "Yunanistan, Çin niye alfabesini değiştirmemiş? Demek ki gelişmenin alfabeyle alakası yokmuş" ifadeleri tartışmaları alevlendirmişti.

Yaşananların ardından AKP’li Mehmet Metiner’den dikkat çeken bir çıkış geldi. Metiner, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Bir yandan Atatürk’e saldırılar... Bir yandan alfabe tartışmaları... Bir yandan hilafet çağrıları... Uyanık olalım. Bunların hiç birisi tesadüf değil. Yeni bir fitnenin ve iç kışkırtmanın ayak sesleridir bunlar. 28 Şubat öncesini hatırlayın. Bu oyuna asla gelmemeliyiz” ifadelerini kullandı.

Metiner bu sözlerinin devamında da “Meraklıları için işte açık açık söylüyorum: Ben ne hilafetçiyim ne de saltanatçı. Ben milletin değerlerine bağlı hür ve eşit vatandaşları olan demokratik bir cumhuriyetten yanayım. Her türlü fanatizme karşıyım. Biz hep birlikte Türkiye’yiz. Farklılığımız zenginliğimizdir” ifadelerini kullandı.

ÇARK ETTİ

Metiner, daha sonra alfabe ile ilgili sözlerinin Bilal Erdoğan’la alakalı olmadığını savundu. “Bugün Bilal Erdoğan’ı izlemedim” diyen Metiner, “Alfabe tartışmasına dair söylediklerimin Bilal Erdoğan’la alakası yok. B. Erdoğan gelişmenin alfabeyle alakalı olmadığını söylüyor. Teorik olarak doğru. Benim alfabe tartışmalarında yanlış bulduğum şey eski adına yeniye düşmanlıktır” ifadelerini kullandı.

‘ERBAŞ’I DA ERDOĞAN’I DA KASTETMEDİM’

Attığı tweetleri “Öyle bir paylaşım yaptı ki... Hem Bilal Erdoğan'ı hem de Ali Erbaş'ı karşısına aldı” başlığı ile haber yapan OdaTV’ye de tepki gösteren Metiner, “Bu yaptığınıza hem çarpıtma hem kışkırtma denir. Ben bu ülkeye zarar verecek yanlış bir cepheleşmenin önünü kesmek isterken siz fitne ateşini körüklüyorsunuz. Ben ne A. Erbaş’ı kastettim ne de B. Erdoğan’ı. İkisine de karşı değilim. Niyetim sizin gibi bağcı dövmek değil” diye yazdı.

NE OLMUŞTU?

AKP’li Metiner, bir tartışma programında yaptığı açıklamada FETÖ geçmişi olan bazı kişilerin İçişleri Bakanlığı’nda kritik noktalara getirildiğini öne sürerken, “Nedamet (pişmanlık) gösterdi, sahiplenmemiz lazım adı altında eğer bu tür atamalar yapılırsa korkarım ki FETÖ ile mücadele konusunda yeniden zafiyet yaşarız” demişti.

Yayına bağlanan İçişleri Bakanı Soylu ise nedamet (pişmanlık) getirdiği gerekçesiyle göreve getirdiği kimsenin olmadığını savunarak, “Sağın solun söylemesiyle iş yapacak adam değilim. Ben hükûmetin politikasını uyguluyorum. Bu laflar ağrıma gider. Bir tek FETÖ’cü göreve getirmişsem, bu söylenmiyorsa bu, ülkemize ihanettir” ifadesini kullanmıştı.

Canlı yayında başlayan tartışma, daha sonra Twitter’dan devam etmişti. Metiner, yayınladığı uzun bir açıklamada İçişleri Bakanı’na yönelik bir dizi ithamda bulunmuştu. Soylu da Metiner’e şöyle cevap vermişti:

"Bakara 10. Kalplerinde bir bozukluk vardır, Allah da onlardaki bozukluğu arttırmıştır. Yalan söylemeleri yüzünden kendilerine acı veren bir azap da vardır."

Metiner en son olarak Soylu’ya “Biz fitne ateşini söndürmeye çalışırken siz harlamaya çalışıyorsunuz” demişti.

Metiner, daha sonra yaptığı paylaşımda ise "Dün gece İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu kardeşim telefonla aradı.Yanlış anlaşılma karşılıklı olarak giderildi. Helalleştik. Aynı partinin ve aynı davanın iki neferi olarak birbirimize sadece abi-kardeş muhabbeti yakışır. Biz biriz ve beraberiz.Husumet bekleyenler başka kapıya" ifadelerini kullandı.