AKP'li Metiner: Bir siyasetçi uzak ve yakın hiçbir akrabasını göreve getirmemelidir

AKP'li Metiner: Bir siyasetçi uzak ve yakın hiçbir akrabasını göreve getirmemelidir

Eski AKP milletvekili Mehmet Metiner, akraba kayırmacılığıyla ilgili olarak bir yazı kaleme aldı. Metiner, "Siyaset akrabalarınıza güç ve imkan devşirdiğiniz bir araca dönüştüğü andan itibaren halk nezdinde itibarını kaybeder" dedi.

Eski AKP milletvekili Mehmet Metiner, akraba kayırmacılığıyla ilgili olarak kaleme aldığı yazısında, "Siyaset akrabalarınıza güç ve imkan devşirdiğiniz bir araca dönüştüğü andan itibaren halk nezdinde itibarını kaybeder. Güç zehirlenmesi yaşayanların akraba kayırmacılıklarıyla davamıza zarar vermelerinin önüne geçilmezse pusuda bekleyen fitnecilerin değirmenine su taşınmış olur. Benden söylemesi" dedi.

Metiner yazısında şunları kaydetti: 

Nepotizm denilen akraba kayırmacılığı her dönemin en önemli sorunudur. Kim ki siyasete akraba kayırmacılığını taşımışsa veya bir başka deyişle akrabalarını herkesin önüne geçiren bir siyaset izlemişse fitneye sebebiyet vermiştir. 

Siyaset akrabalarınıza güç ve imkan devşirdiğiniz bir araca dönüştüğü andan itibaren halk nezdinde itibarını kaybeder. 

Kaybeden sadece siyaset kurumu olmaz, en başta siyasetçi ve o siyasetçinin siyaset yaptığı parti olur. Alttan alta başlayan şikayetler ve hoşnutsuzluklar kuvveden fiile çıktığında ise iş işten geçer. O yüzden tedbiri baştan almak gerek.