AKP'li Melih Bulu, Boğaziçi'nin güvenliğini MHP'li Alparslan Çepni'ye emanet etti!

AKP'li Melih Bulu, Boğaziçi'nin güvenliğini MHP'li Alparslan Çepni'ye emanet etti!

AKP’li Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının ardından yükselen protestoları bastırmak için Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü görevine “sertlik yanlısı” olduğu belirtilen Alparslan Çepni’yi atadı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör olarak Melih Bulu'yu olarak atamasının ardından üniversitedeki kadrolaşma hamleleri sürüyor.

Cumhuriyet'ten Bilal Çelik'in haberine göre, Bulu, bu kez MHP'li bir ismi Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü Vekili yaptı. Göreve getirilen Türk Eğitim-Sen yöneticisi Alparslan Çepni'ye öğrencilerden ve Boğaziçi Üniversitesi memurlarından tepki geldi. 

Duruma tepki gösteren öğrenciler, önceki Güvenlik Şube Müdürü Ejder Karahan'ın öğrenciler ile karşı karşıya geldiğinde daha yapıcı bir üslup takındığını, bu yönteminin Melih Bulu tarafından onaylanmadığı için polislerin talimatıyla hareket eden Alparslan Çepni'yi atadığını öne sürdü.

Boğaziçi'ndeki güvenlik amirlerinin İçişleri Bakanlığı'na bağlı bir kolluk kuvveti gibi hareket ettiğini ifade eden öğrenciler, 1 Şubat'taki eylemlerde Çepni'nin telefonda polislerle görüştüğünü ve bu görüşler doğrultusunda hareket ettiğini iddia etti.

DAHA FAZLA