AKP’li Mehmet İhsan Arslan disipline sevk edildi

AKP’li Mehmet İhsan Arslan disipline sevk edildi

Eski AKP’li milletvekili Mehmet İhsan Arslan disipline sevk edildi

AKP Merkez Yürütme Kurulunun bugün gerçekleştirilen toplantısında, 22 ve 23’üncü dönem Diyarbakır Milletvekili Mehmet İhsan Arslan'ın Merkez Disiplin Kuruluna sevkine oy birliğiyle karar verildi.

Mehmet İhsan Arslan, 17 Kasım'da BBC Türkçe'de yayınlanan söyleşisinde "Parlamenter sisteme geçişin çok uzak olmadığını düşünüyorum" demişti.

'FETÖ'NÜN TAKTİKLERİNİ KULLANDIK'

Evrensel’de yer alan habere göre Arslan, 15 Temmuz'un ardından yargıda can havliyle FETÖ'nün taktiklerini kullandıklarını dile getirmişti. Arslan'ın röportajında şu ifadeler yer almıştı.

"İlk aşamada askeri vesayet vardı, adım atamıyorduk. Ne zaman ki ciddi bir mücadeleyle askeri vesayeti ortadan kaldırdık, orada yılana sarıldık. İşbirliği yaptık.

Tahmin etmediğimizden fazla onlar işin içine girdi. Hatta onlar lokomotif oldu, biz arkada icraatta bulunduk. Sonra FETÖ'nün vesayeti gündeme gelmeye başladı. Biz bunu fark ettiğimizde irkildik. Ondan sonra da tabii kıyamet koptu. O güne kadar hukuk içinde kalmaya azami dikkat gösteriyorken 15 Temmuz'dan sonra doğrusu panikledik ve olayın vahameti karşısında ancak yargıyı kullanarak başarılı olabileceğimiz kanaatine vardık.

Onların yargıyı kullanırken kullandığı bütün taktikleri, araçları, biz kullanmaya başladık, can havliyle."

Arslan aynı söyleşide, çözüm sürecinin AKP tarafından “Aman ha, bu bizi yakar” denilerek sonlandırıldığını da kaydetmişti.

2001'den beri Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Mehmet İhsan Arslan'ın oğlu Ali İhsan Arslan da AKP'li ve halen Ankara Milletvekili.