AKP'li meclis üyesinden zam savunması: 'Almanya'da 1 adet patlıcan 1.99 Euro, yani 21 TL'

AKP'li meclis üyesinden zam savunması: 'Almanya'da 1 adet patlıcan 1.99 Euro, yani 21 TL'

Esenyurt Belediye Meclisi'nin AKP'li Grup Başkanvekili Gazanfer Karakaş, zamları Almanya'daki fiyatları TL'ye çevirerek savundu. Karakaş, Almanya'da 1 adet patlıcanın 21 TL olduğunu belirterek, eleştirilere tepki gösterdi.

Esenyurt Belediye Meclisi'nin 1 Kasım'da gerçekleştirilen toplantısında CHP'li üyelerin zam eleştirisine yanıt veren AKP'li Gazanfer Karakaş, Euro'yu TL'ye çevirerek savunma yaptı. 

AKP Grup Başkanvekili Gazanfer Karakaş, söz konusu toplantıda CHP'lilerin zam eleştirilerine yanıt vermek için söz aldı. Karakaş, dünya genelinde bir kriz yaşandığını öne sürerek "Sanki Türkiye'deki yönetimden kaynaklanan bir sıkıntı varmış da bunlar yaşanıyormuş gibi bir noktaya çekip kendinizce siyaseten rant devşirmeye çalışıyorsunuz. Ama yemezler artık. Vatandaş artık tüm dünyada neler olup bittiğini iki tık düğme ile sanal alemde her şekilde öğrenebiliyor" dedi.

'1 ADET PATLICAN 1.99 EURO, YANİ 21 TL'

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre "Şu anda elime bir tane evrak geldi. Avrupa'daki ürün fiyatlarıyla ilgili" diyen Karakaş "1 kilogram domates ne kadar biliyor musunuz Almanya’da? 5.99 Euro. Yani bugünkü parayla 64 TL. 1 kilogram patates 2.99 Euro. Yani 32 TL. 1 adet patlıcan 1.99 Euro. Yani 21 TL" sözleriyle fahiş fiyatları savundu.

'İNSANLARIMIZ NEYİN NE OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYOR'

Karakaş, sözlerine şöyle devam etti:

"İngiltere’de son 9 ayda elektrik fiyatları yüzde 146 artmış. Almanya’da yüzde 148 artmış. Fransa’da yüzde 123, İspanya’da yüzde 157, İtalya’da yüzde 157 artmış. Türkiye’de yüzde 75. Şimdi evet bir sıkıntı var. Bu dünya ölçeğinde yaşanan bir sıkıntı. Ve bu sıkıntıyı en az hasarla geçmeye çalışan bir AK Parti iktidarı var. İnsanlarımız dışarıya gidip geliyor nerede neyin ne olduğunu çok iyi biliyor."