AKP'li meclis üyesinden skandal sözler: Kadınların öldürülmesinin sebebi özgürlük düşkünü olmalarıymış!

AKP'li meclis üyesinden skandal sözler: Kadınların öldürülmesinin sebebi özgürlük düşkünü olmalarıymış!

AKP İBB Meclis Üyesi Hamdullah Arvas, Zeynep Şenpınar’ın öldürülmesine ilişkin skandal bir paylaşım yaparak, “Hikaye aynı; özgürlük düşkünü bir kadın ve gayrimeşru yaşantısı içinde geçen bir ölüm hikayesi” dedi.

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hamdullah Arvas, milli boksör sevgilisi Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından darp edildikten sonra bıçaklanarak öldürülen Zeynep Şenpınar’ın cinayetine ilişkin, “Hikaye aynı; özgürlük düşkünü bir kadın ve gayrimeşru yaşantısı içinde geçen bir ölüm hikayesi” şeklinde skandal bir yorum yaparak kadın cinayetini meşrulaştırdı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Zeynep Şentürk’ün öldürülme sebebinin kişisel yaşantısı olduğunu iddia eden Arvas, “Dikkat edin son yıllarda soysal medyada özellikle Zeynep Şentürk benzeri kadın ölümleri gündeme getiriliyor. Hikaye aynı; özgürlük düşkünü bir kadın ve gayrimeşru yaşantısı içinde geçen bir ölüm hikayesi. Sizce bu tesadüf mü, yoksa maksatlı yapılan bir algı yönetimi mi? Edep yahu” ifadelerini kullandı. 

CİNAYETİ MEŞRULAŞTIRMAYA DEVAM ETTİ

Birçok sosyal medya kullanıcısının tepki gösterdiği AKP'li üye Arvas, kadın cinayetlerini meşrulaştıran söylemlerine şu sözlerle devam etti:

“Paylaşımımda vermek istediğim mesaj: Son dönemlerde yaşanan özellikle genç kadın ölümleri genelde gayrimeşru ilişkilerle kurulan hayatlarda olduğu ve bu ilişki türünün yanlış olduğudur.”

DAHA FAZLA