AKP'li meclis üyesi Esra Yılmaz istifa etti: 'Belediyede yolsuzluk tespit ettim'

AKP'li meclis üyesi Esra Yılmaz istifa etti: 'Belediyede yolsuzluk tespit ettim'

Ankara'da AKP'li Mamak Belediyesi Meclis Üyesi Esra Yılmaz, yayınladığı video ile görevinden istifa ettiğini duyurdu. Yılmaz, "Belediyede yolsuzluk tespit ettim. Dava açtım. 9 yıl üye olduğum AK Parti'den bu yüzden istifa ediyorum" dedi.

Ankara'da AKP'li Mamak Belediyesi Meclis Üyesi Esra Yılmaz, yayınladığı video ile görevinden istifa ettiğini açıkladı. Geçtiğimiz günlerde Belediye Meclis toplantısında AKP'li Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'nin söz hakkı vermemesi üzerine yaşanan tartışma ile gündeme gelen Yılmaz, istifa gerekçesini açıklarken "Belediyede yolsuzluk tespit ettim. Dava açtım. 9 yıl üye olduğum AK Parti'den bu yüzden istifa ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Murat Köse tarafından yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara ulaşmak için yapılan Gönül Çarşısı projesine koordinatör olarak atandığını ancak daha sonra bir telefonla izne çıkarıldığını söyleyen Yılmaz daha sonra projede usulsüzlük tespit ettiğini söyledi. 

Özel Kalem Müdürü tarafından görevlendirilen personelin usulsüzlüklere ilişkin dosyanın hazırlanmasını engellediğini ifade eden Yılmaz, "Tespit etmiş olduğum usulsüzlük ve yolsuzluk bundan sonra yargının işi" dedi.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'ye seslenerek "Sayın Köse ben sizi tercihlerinizle baş başa bırakıyorum. Mamak Belediyesi‘ndeki akraba çetenizle, maşalarınızla, teşkilattan üstün iş adamlarınızla baş başa bırakıyorum. Yol yürüdüğüm değerli arkadaşlarıma hakkım varsa helal ediyorum. Dokuz yılımı verdim AK Parti’den işte bu yapıdan dolayı söz hakkım dahi gasp edildiği için istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.