AKP'li Mahir Ünal hakkında 'sahte ve montajlanmış görüntü'den suç duyurusu

AKP'li Mahir Ünal hakkında 'sahte ve montajlanmış görüntü'den suç duyurusu

Avcı, “AKP Genel Başkan Yrd. Mahir Ünal hakkında, tarafıma kurduğu ‘sahte belge kumpası’ ve ‘itibar suikasti’ ile ilgili tüm kanıtlarıyla birlikte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurumuzu gerçekleştirdik. Her türlü hukuki mücadeleyi vereceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarım” ifadelerini kullandı.

CHP'li Mücahit Avcı, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal hakkında sahte ve montajlanmış görüntüleri sosyal medyada paylaştığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mücahit Avcı, CHPnet adı verilen ve resmi olarak parti içi iletişim ve duyuruların paylaşıldığı sistemde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve ailesine yönelik talimatlar verildiğini iddia eden AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal hakkında suç duyurusunda bulundu. Ünal'ın paylaştığı görsellerin montaj olduğunu belirten Avcı, “AKP Genel Başkan Yrd. Mahir Ünal hakkında, tarafıma kurduğu ‘sahte belge kumpası’ ve ‘itibar suikasti’ ile ilgili tüm kanıtlarıyla birlikte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurumuzu gerçekleştirdik. Her türlü hukuki mücadeleyi vereceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarım” ifadelerini kullandı.

Avcı’nın sosyal medyadan paylaştığı suç duyurusu dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

"Belirtmek gerekir ki; şüphelinin atmış olduğu twit ekindeki görseller sahtedir, montajlanmıştır. Müvekkilime ait CHP.net sitesinde yer alan gerçek görselleri, yine dilekçemiz ekinde savcılığa sunmaktayız. Bilindiği üzere, chpnet sistemi, CHP'nin resmi olarak kullandığı ve geliştirdiği bir sistemdir. Bu sistemde yayınlanan veriler, bu verileri işleyenlerce doğru olarak kabul edilen bilgiler bütününden oluşmaktadır.

Çağımız teknolojisinde artık fiziki evrak kullanılmadığından, sanal dünyada işlenen bu verilerin gerçekliği tartışılmamaktadır. Olayımızda da şüpheli şahıs, bu verilerin CHP'nin resmi sisteminde yayınlandığından hareketle müvekkilimi itham etmiş ve de hedef göstermiştir.

'SAHTECİLİK SUÇU OLUŞMUŞTUR'

Oysa yayınlanan görüntüler sahte olup, sahtecilik suçu oluşmuştur. Şüphelinin müvekkilime yönelik iddiası ile orantılı olarak sahtecilik suçundan yargılanması gerekmektedir. Her ne kadar belge terimi, yazılı olarak anlaşılsa da, kanunkoyucu bu hususu net bir şekilde tanımlamamış, uygulamanın önünü açık bırakmıştır. Nitekim kullanmış olduğumuz UYAP sistemi ve benzeri birçok sistemde artık evraklar elektronik olarak imzalanmakta olup, belge hüviyetini havidirler.

'KAMU DAVASI AÇILMASINI TALEP EDİYORUZ'

Olayımızda da böyle bir durum var olup, şüphelinin iddiası gerçek olsaydı müvekkilim nasıl sorumlu tutulacak idiyse, sahteliğinden de şüphelinin aynı oranda sorumlu tutulması gerekmektedir. Sonuç olarak hukuki değerlendirme Sayın Savcılığınızın takdirinde olup, özel belgede sahtecilik suçundan dolayı kamu davası açılmasını talep ediyoruz."

Sahte paylaşımlara yönelik dosyaya konulan ekler şu şekilde: