AKP'li Mahir Ünal: Geçmişte bir ay sonrasını göremeyen Türkiye, bugün uzay planlaması yapıyor

AKP'li Mahir Ünal: Geçmişte bir ay sonrasını göremeyen Türkiye, bugün uzay planlaması yapıyor

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Türkiye ile ilgili dezenformasyon yapıldığını ve 'Muhalefetin TÜİK verilerini ısrarla itibarsızlaştırdığını' savunurken, "Geçmişte bir ay sonrasını göremeyen Türkiye, bugün artık 2023'ü, 2053'ü konuşuyor ve uzay planlaması yapıyor. Uzaya dönük 9 ayrı hedef koyabiliyor" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, bir televizyon programına konuk oldu. Programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Ünal, Türkiye ile ilgili dezenformasyon yapıldığını ve 'Muhalefetin TÜİK verilerini ısrarla itibarsızlaştırdığını' iddia etti. Ünal, "Mesela Türkiye 19 yıldan beri güçlü bir istikrarla yoluna devam ediyor. Geçmişte bir ay sonrasını göremeyen Türkiye, bugün artık 2023'ü, 2053'ü konuşuyor ve uzay planlaması yapıyor. Uzaya dönük 9 ayrı hedef koyabiliyor" dedi.

'YATIRIM BÜTÇESİ ARTTI'

Mahir Ünal, 2001'de bütçenin yüzde 44'ünün faiz giderlerine, yüzde 46'sının cari giderlere ayrıldığı belirtip şöyle devam etti: 

"Yatırım bütçesi olmadığı için milletvekili yatırım sözü veremiyor, verse bile sözünü tutamıyordu. Daha ilginç bir veri, 1960 ile 2002 arasındaki 42 yılda 36 hükümet değişiyor. Toplam görev süreleri 1,5 yıl. Bu hükümetlerin bir kısmı darbeyle bir kısmı muhtırayla bir kısmı medya darbesiyle sürekli değiştiriliyor. Zaten yeterli yatırım bütçesi yok, bu 42 yılın bir kısmında devlet zaten 75 sente muhtaç kalmış, kapı kapı borç aramış. Şimdi istikrar siyasette çok kıymetlidir. Mesela Türkiye 19 yıldan beri güçlü bir istikrarla yoluna devam ediyor. Geçmişte bir ay sonrasını göremeyen Türkiye, bugün artık 2023'ü, 2053'ü konuşuyor ve uzay planlaması yapıyor. Uzaya dönük 9 ayrı hedef koyabiliyor Türkiye. O gün bütçesinin yüzde 44'ünü faize ayıran Türkiye, bugün bunu yüzde 9'lara kadar indirmiş durumda. Dolayısıyla yatırım bütçesini artırmış durumda."

'TÜİK VERİLERİNİ MUHALEFET İTİBARSIZLAŞTIRIYOR'

Türkiye ile ilgili dezenformasyon yapıldığını savunan Ünal, "TÜİK verilerini muhalefet ısrarla itibarsızlaştırıyor. Mesela bir OECD verisi paylaşayım sizinle. 2002 yılında Türkiye'de günlük 4 doların altında bir kazançla geçinmek zorunda olanların oranı yüzde 33. Her üç kişiden birisi 2002 yılında günlük 4 doların altında bir kazançla geçiniyor. Bu bugün nereye gelmiş durumda biliyor musunuz? Yüzde 1,5'e düşmüş durumda. Yüzde 33'ten yüzde 1,5'e..." diye konuştu.