AKP'li Külünk'ten döviz tavsiyesi: 'Vatandaş elinden çıkarırsa 7-8 liraya düşer'

AKP'li Külünk'ten döviz tavsiyesi: 'Vatandaş elinden çıkarırsa 7-8 liraya düşer'

AKP'li Metin Külünk, "Vatandaş mevduat tasarruf aracı olarak kullandığı doları elinden çıkarırsa, Türkiye'de dolar 7-8 liraya düşer" dedi.

AKP MKYK Üyesi Metin Külünk, IMF politikalarından beri Türkiye'nin dolarizasyon problemi yaşadığını öne sürerek, "Türkiye'de vatandaş mevduat tasarruf aracı olarak kullandığı doları elinden çıkarırsa, dolar 7-8 liraya düşer" diye konuştu.

Külünk dijital yayın yapan Polemik TV'de katıldığı bir programda, "1947'li yıllardan beri, IMF politikalarından beri Türkiye bir dolarizasyon problemi yaşıyor. Bugün Türkiye'de vatandaş mevduat tasarruf aracı olarak kullandığı doları elinden çıkarırsa, net rakam vereyim size, Türkiye'de dolar 7-8 liraya düşer" ifadelerini kullandı.

Programda Güven Yılmaz'ın "Vatandaş neden elindeki parayı çıkartmak zorunda. Bu çok yanlış bir politika" demesi üzerine sinirlenen Külünk, "Şimdi siz bana soru mu soruyorsunuz, hem soru sorarak yargılamak mı istiyorsunuz?" dedi. Külünk, doların Türkiye gibi birçok ülkede yatırım aracı olarak kullanılması nedeni ile genel bir sorun yaşandığını söyledi.

DAHA FAZLA