AKP'li Konya Büyükşehir Belediyesi, tasarruf gerekçesiyle toplu taşıma hatlarını kaldırdı

AKP'li Konya Büyükşehir Belediyesi, tasarruf gerekçesiyle toplu taşıma hatlarını kaldırdı

Türkiye'nin en borçlu belediyelerinden Konya Büyükşehir Belediyesi, tasarruf gerekçesiyle 24 toplu taşıma hattını kaldırdı.

AKP’li Konya Büyükşehir Belediyesi, tasarruf gerekçesiyle bazı toplu taşıma hatlarını kaldırdı. Türkiye’nin en borçlu belediyeleri arasında yer alan Konya’da 15 ilçedeki 24 toplu taşıma hattının kaldırılması büyük tepki çekti.

İlçelerde hizmet veren toplu ulaşım araçlarının merkeze çekileceği ve belirlenen ilçelerde ulaşımın özel firma araçları ile devam ettirileceği öğrenildi. Konya Büyükşehir Belediye yetkilileri ise kararın alınmasına gerekçe olarak belediyenin ulaşımda zarar etmesini gösterdi.

Sözcü'den Müslüm Evci’nin haberine göre, Konya’nın 15 ilçesinde özel ulaşım firmaları tarafından devam ettirilecek olan ulaşım seferlerinin denetimini, yine Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacak. Özel firmalara ait ulaşım hatlarında da belediyenin uyguladığı eski fiyatın uygulanacağı da belirtildi. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin söz konusu hatların kaldırılmasıyla aylık 800 bin TL zarardan kurtarılacağı öne sürüldü. 

DAHA FAZLA