AKP'li Kenan Sofuoğlu, pandemi nedeniyle kirasını ödeyemeyen esnafa haciz getirdi!

AKP'li Kenan Sofuoğlu, pandemi nedeniyle kirasını ödeyemeyen esnafa haciz getirdi!

5 Ocak 2021’de A.K’nin kapalı olan işyerine habersizce giden haciz memurları, çilingir aracılığıyla kapıyı açtı. Buradaki buzdolabı, fırın, çamaşır makinası, güvenlik kameraları ile masa ve sandalyelere el konuldu.

AKP Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, sahibi olduğu dükkanı kiralayan ve pandemi nedeniyle kirasını ödeyemeyen kadın esnafın iş yerindeki eşyalarına haciz getirdi. İşyerine giden haciz memurları, haber vermeden kadın esnafın kafesindeki bütün eşyalarını alıp götürdü. Sofuoğlu’nun adamı olduğu iddia edilen kişilerin de A.K.’yi darp ettiği belirtildi.

AKP’li Kenan Sofuoğlu, Sakarya’nın Serdivan ilçesinde İstiklal Mahallesi’nde bulunan dükkanını kiraya verdi. KOSGEB’den aldığı destekle burayı kiralayan A.K. adlı kadın esnaf, iş yerinde kafe açtı. Anca yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında kafelerin kapalı olması nedeniyle para kazanamayan A.K. kirayı Sofuoğlu’na ödeyemedi. Bu nedenle Sofuoğlu’na 15 bin 555 TL kira borcu oldu.

A.K. yasaklar kalktıktan sonra kafesini yeniden açtırdıktan sonra borcunu ödeyeceğini söyledi. Ancak sözü dinlenmedi. Sofuoğlu’nun avukatı, A.K. hakkında icra takibi başlattı ve mahkemeden haciz kararı çıkarttı. 15 Ocak 2021’de A.K’nin kapalı olan işyerine habersizce giden haciz memurları, çilingir aracılığıyla kapıyı açtı. Buradaki buzdolabı, fırın, çamaşır makinası, güvenlik kameraları ile masa ve sandalyelere el konuldu.

‘PANDEMİ VAR DEDİK, DİNLEMEDİLER’

ankaragazetecisi’de yer alan Alican Uludağ imzalı habere göre, A.K’nin avukatı Zafer Kazan, avukatları aracılığıyla Sofuoğlu’na defalarca bilgi gönderdiklerini belirterek, şunları anlattı:

“Dedik ki ‘iş yerleri kapalı.’ Bu kadın nasıl çalışsın da borcunu ödesin. İşyerleri bir açılsın kadın çalışmaya başlasın, borcunu ödeyecek. Bugüne kadar size borcu yoktu ama iş yerleri kapandığı için borcunu ödeyemedi.’ Ancak hiçbir şekilde taviz vermedi ve bizim bu görüşmemize rağmen.

Hatta görüştükten sonra gidip işyerinde haciz yaptılar. Sonra tekrar aradık, dedik ki ‘bu işyeri KOSGEB destekli, KOSGEB desteği ile açıldı. Şimdi bu kadın bu iş yerinden çıkarsa kapatmak zorunda kalırsa iş yerini tamamen KOSBEG kredisini de tümüyle geri ödemek zorunda, içinden çıkılmaz bir hale giriyor kadın yaşlı anne babası ile kalıyor onların bakımı ile de ilgileniyor neden böyle yapıyorsunuz.’ Ama yok çıksın ne yaparsa yapsın diyorlar.”

‘SOFUOĞLU’NUN ADAMI DARP ETTİ’

Yaşadıklarını anlatan A.K. ise İstanbul’da özel bir okulda öğretmenlik yaparken, anne ve babasının hastalığı nedeniyle Sakarya’ya yerleştiğini söyledi.

Gıda teknikeri de olduğu için burada sağlıklı beslenme üzerine KOSGEB’ten aldığı bir krediyle kafe açtığını ifade eden A.K., şunları söyledi:

“İşyerini açarken dükkanın sahibinin Kenan Sofuoğlu’nun olduğunu bilmiyorduk. İkinci yıldan sonra Selim Akburak adlı kişi işyerimin üzerine taşındı. Bu kişi, Sofuoğlu’nun malını mülkünü koruyan biri sözde. Kira gecikmelerini bahane ederek bizi taciz ve tehdit etmeye başladı. Bu ay kirayı ödememişsin diye baskılarda bulundu. Daha sonra da pandemiye yakın süreçte müşteriler varken masa sandalye üzerime atıldı. Darp edildim. Bu kişiye dava açıldı. Güzel giden bir işyeri böyle berbat bir duruma geldi.”

Araya başkalarının girmesine karşın Sofuoğlu’nun masaya oturmadığını ifade eden A.K, “Beni baskıyla çıkarmaya çalıştılar. Ben hiç kimsenin yerinde zorla kalamam. Benim bir sürem var. KOSGEB desteği kapsamında burada 3 yıl kalmam lazım. Sürem dolduktan sonra çıkayım dedim. Bu süreden önce çıkarsam, KOSGEB desteğini geri ödemek zorunda kalacağım. Bunu onlara anlatamadık” ifadesini kullandı.

Saldırılardan sonra işyerini açamadığını söyleyen A.K, “Üstüne de pandemi denk geldi. 3 Mart’tan bu yana baskı, tehdit, tacizlerden dolayı dükkanımı açamadım. Pandemi de girince araya, 11 aylık kiramı ödeyemedim. Uzlaşmaya çalıştım çalıştım, yanaşmadılar” dedi.