AKP'li Keçiören Belediyesi'ne ait araçta 3 kilo uyuşturucu yakalandı

AKP'li Keçiören Belediyesi'ne ait araçta 3 kilo uyuşturucu yakalandı

AKP'li Keçiören Belediyesi'ne ait araçta 3 kilo uyuşturucu yakalandı. Aracı kullanan kişinin belediye personeli olduğu öğrenilirken, AKP'li belediye başkanı çok sayıda fotoğrafı olan kişinin görevine son verildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 Ağustos gecesi, Keçiören Belediyesi'ne ait 06 BM 3165 plakalı araca operasyon düzenledi. Yapılan aramada aracın sol arka koltuğunda yaklaşık 2 kilo 900 gram ağırlığında esrar ele geçirildi. Uyuşturucu madde ticareti yapmak suçlamasıyla gözaltına alınan A.B.’nin aynı zamanda belediyede şoför olarak çalıştığı öğrenildi.

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre A.B., Emniyet’te verdiği ifadesinde, "Bir yıldır Sakalar kavşakta uyuşturucu madde satan Cango lakaplı şahıstan her hafta 25-30 gram civarı esrar maddesine 1200 TL vererek satın alıp kullanıyordum. Bir hafta önce yine gittiğimde Cango isimli şahıs bana ‘Sürekli gelip gitme’ dedi. Bana elinde bulunan 3 kilo civarı esrar maddesini uygun fiyattan 8 bin TL’den verebileceğini söyledi. 2 bin TL civarı param vardı, geriye kalan kısmını ise sonra ödemek koşuluyla aldım" dedi.

"KESİNLİKLE UYUŞTURUCU TİCARETİ GİBİ AMACIM YOKTU"

'Keçiören Bademlik Mahallesi'nde bir adreste yüklü miktarda uyuşturucu madde bulundurduğu ve sattığı' iddialarını reddeden A.B. "Kullanmak amacıyla satın aldım. Kesinlikle uyuşturucu madde ticareti gibi bir amacım yoktur" dedi.

İŞTEN ÇIKARILDI

A.B., sorgusunun ardından uyuşturucu madde ticareti yapmak suçlamasıyla savcılığa sevk edilirken, belediyeye ait aracın halen Narkotik otoparkında tutulduğu öğrenildi. Keçiören Belediyesi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada "Belediye şirketinde çalışan şahıs, başkanımızın talimatı üzerine hemen işten atılmıştır" denildi.

Öte yandan A.B.’nin sosyal medya hesabından Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ile çekilmiş çok sayıda fotoğrafını paylaştığı görüldü.