AKP’li il başkanı Dersim'deki yangını 'photoshop' ile söndürdü: Önce ‘iftira’ sonra ‘temsili’ dedi

AKP’li il başkanı Dersim'deki yangını 'photoshop' ile söndürdü: Önce ‘iftira’ sonra ‘temsili’ dedi

Dersim 13 gündür yanarken, AKP’li İl Başkanı Özaydın sahte fotoğraf ile yangına müdahale edildiğini aksini söyleyenlerin ‘iftira’ attığını söyledi. Bakımı yapılmadığı için kullanılmayan THK uçaklarını paylaşmasına tepkiler gelince Özaydın, ‘temsili’ diyerek savunmaya geçti.

Dersim’de Hozat Çamurek, Hinzori, Kurukaymak, Hoçeri ve Danzi bölgelerinde 13 gündür devam ederken geçtiğimiz gün Munzur Vadisi’nde de yangın başladı.

Belediye başkanları ve vatandaşlar, yetkililer yangına müdahale etmediği için yanan alanlara girmek istemişti. Fakat valilik vatandaşların müdahalesini engelleyerek ‘Vatandaşların girmesinin tehlikeli’ olduğu açıklamasını yapmıştı. Bu açıklamalara tepkiler sosyal medyadan büyürken, dün ilk defa yangınlara havadan müdahale edildi.

SAHTE FOTOĞRAF İLE YANGIN MÜDAHALESİNİ KUTLADI

13 günün ardından gelen müdahale sevindirirken, AKP Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın’ın photoshoplu paylaşımı sosyal medyanın gündemine oturdu. Bakımları yapılmadığı için kullanılmayan THK uçaklarından birinin koyulduğu fotoğraf ile 13 gündür yangının söndürülmemesine ‘iftira’ diyen Özaydın, sahte fotoğrafın ‘temsili’ olduğunu söyleyerek savunmaya geçti.

Yangın fotoğrafının üzerine internetten ‘THK yangın söndürme uçağı’ diye aratarak bulduğu fotoğrafı yapıştırması viral oldu. Özaydın photoshoplu fotoğrafa, “Hizmeti fotoğraf, siyaseti iftira zanneden kimseler bilmeliler ki; Hozat ilçemizde çıkan yangına Devletimiz tüm imkanlarıyla müdahale etmektedir. Bugün arasözlerle, yarın uçaklarla… Tunceli halkımız; bu yaygara ile üstü örtülmeye çalışılan asıl gerçeği çok iyi biliyor!” yazarak paylaştı.

Sosyal medya kullanıcılarının fark etmesi üzerine fotoğrafın temsili olduğunu söyleyen Özaydın; şu paylaşımı altına ekledi:

https://twitter.com/Dr_Sozaydin/status/1432251352546217985?s=20

DAHA FAZLA