AKP'li Hamza Dağ: Muhalefet erken seçim çağrısıyla salgında siyasi fırsatçılık yapıyor

AKP'li Hamza Dağ: Muhalefet erken seçim çağrısıyla salgında siyasi fırsatçılık yapıyor

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, gündemde yer alan konulara ilişkin açııklamada bulundu. Dağ'ın, muhalefetin erken seçim çağrılarına ilişkin söyledikleri dikakt çekti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, muhalefetin dillendirdiği ‘erken seçim’ çağrılarıyla "Ülkenin, halkın böyle bir gündemi yok. Muhalefet burada salgında siyasi fırsatçılık peşinde" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, gündemde yer alan konulara ilişkin olarak NTV canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Burada muhalefetin erken seçim çağrılarına değinen Dağ, "Muhalefet bir seçim kaybettikten sonra birkaç gün bekliyor, sonra da 'erken seçim' diye söylenmeye başlıyor" dedi.

Dağ, "Erken seçim söylerken kendi içlerinde seçime yönelik hazırlıkları var mı? Buna baktığınızda böyle bir durumun da olmadığını görüyoruz. Ülkenin, halkın da böyle bir gündemi yok. Muhalefet burada salgında siyasi fırsatçılık peşinde" diye konuştu.

Dağ, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapatılması istemiyle yeniden açılan davada, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) vereceği kararın takipçisi olacaklarını söyledi. 

SALGINDA SON DURUM

Dağ, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirlerle ilgili olarak da açıklamalarda bulundu. "Salgın önlemleri esnetilecek mi?" sorusuna Dağ'ın yanıtı, "Bu konu kabine toplantılarında etraflıca konuşuluyor. 1 Haziran'dan itibaren geniş kapsamlı bir açılma oldu. Açılma ile birlikte esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın memnun olduğunu gördüm. Aşılama hızlı bir şekilde devam ediyor. Temmuz ayı ile birlikte hepimizi daha farklı bir süreç bekliyor" oldu.