AKP’li Eyyübiye Belediye Başkanı, tarikat lideriyle birlikte ‘incelemelerde bulundu’

AKP’li Eyyübiye Belediye Başkanı, tarikat lideriyle birlikte ‘incelemelerde bulundu’

AKP’li Eyyübe Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Haznevi tarikatı şeyhiyle birlikte olimpik yüzme havuzu temeli attı.

Urfa’da AKP’li Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, ilçeye yapılan yarı olimpik yüzme havuzunun temelini ‘şeyh’ ile atarak sosyal medya hesabında paylaştı. Kuş, paylaşımında, Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuzun temelini atıyor, ilk kazmayı vuruyoruz. Bölgenin kanaat önderlerinden Şeyh Abdulselam El Haznevi ile birlikte alanda incelemelerde bulunduk. Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuz şimdiden hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Kuş'un paylaşımına CHP milletvekili Mahmut Tanal, "Olimpik yüzme havuzlarının teknik özellikleri Dünya standartlarına göre belirlenen bu teknik özelliklere uygun bir havuz yapımı havuzun kalitesini ortaya çıkarır. Olimpik havuz inşasının mutlaka bu konuda bilgili kimseler tarafından yapılmasını tavsiye ediyorum" yorumunda bulunurken; Kuş, Tanal’a verdiği yanıtında "Sayın vekilim, bu projemiz tek tip projedir. Kanaat önderimizle birlikte inceleme yapmamızın sebebi, yüzme havuzu yapılacak alanın yanındaki yapımı devam eden medreseyi engelleyip engellemeyeceği istişaresidir. Saygılarımı sunarım."   dedi.

ADALET BAKANI DA HAZNEVİ ŞEYHİNİN ELİNİ ÖPMÜŞTÜ

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, söz konusu tarikatın bir etkinliğinde Haznevi şeyhinin elini öperken görüntülenmiş, görüntülerin gündeme taşınmasının ardından o dönem milletvekili olmadığını, “her vatandaşlarıyla görüşebileceklerini” söylemişti.