AKP'li eski belediye başkanı yardımcısının inşaatı için bir sokak haritadan silindi!

AKP'li eski belediye başkanı yardımcısının inşaatı için bir sokak haritadan silindi!

'Dere yatağı' gerekçe gösterilerek evlerin yıkıldığı mahallede AKP'li eski belediye başkan yardımcısının inşaatının çalışmaları devam ederken, müteahhitlere peşkeş çekilen mahallede kullanılamaz hale gelen Farabi Sokak ise haritadan silinecek.

İzel Sezer - @izelsezer

İstanbul’un Çekmeköy İlçesi Merkez Mahallesi’ndeki Farabi Sokak’ta “dere bandı” ve derede yapılacak ıslah çalışmaları gerekçe gösterilerek, dönemin AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 2018 yılında hukuksuz şekilde yıkılan 11 gecekondunun ardından, bölgede inşaat sahibi olan Çekmeköy İmardan Sorumlu eski Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Öztürk’ün yapmak istediği binalar için mahalledeki yıkım sürüyor.

Süreç içerisinde yargıya intikal eden konu hakkında dava süreci devam ederken, AKP’nin 31 Mart seçimleri öncesinde getirdiği imar affı kapsamında gecekondularda gerçekleşen yıkım sebebiyle yurttaşlar evlerinden olmuş ve sokakta kalmışlardı. Köşede kalan son parselde ise hafriyat çalışması devam ediyor.

iNŞAATLAR TAMAMLANDIĞINDA SOKAK TAMAMEN YOK OLACAK

30 yıldan uzun süredir kullanılan, İBB'nin projelerinde olan Farabi Sokak, müteahhitler tarafından yapılan inşaatlar sebebiyle kullanılamaz hale gelmiş durumda. Bina projelerinin sokağı da kapsaması sebebiyle, inşaatlar sona erdiğinde sokak tamamen yok olacak.

İBB’nin bu hukuksuzluğa müdahale etmesini isteyen yurttaşlardan biri de yaşadığı sokağın yıkılmak istenmesine karşı 2 yıldır hak mücadelesini sürdüren mahalle sakinlerinden Suna Duman.

‘MADEM DERE İÇİN ÇALIŞMA YAPMAYACAKTINIZ, EVLERİMİZİ NEDEN YIKTINIZ?’

Mahalle sakinlerinin evlerinin dere ıslahı kapsamında yıkılmasına rağmen 2 yıl boyunca en ufak bir çalışmanın dahi yapılmadığını söyleyen Duman, ‘’Madem dere ıslahı için çalışma yapmayacaktınız, bizim evlerimizi neden yıktınız?’’ diye sordu.

AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin rant ve para için sokakları ve yıkılan evlerin parsellerini de müteahhitlere peşkeş çektiğini söyleyen Duman, hafriyat çalışmasının devam etmemesi için çalışmanın yapıldığı alanda tek başına oturma eylemine başladı.

DAHA FAZLA