AKP’li Erdoğan Karamollaoğlu’nu yanındaki koltuğa oturtmadı

AKP’li Erdoğan Karamollaoğlu’nu yanındaki koltuğa oturtmadı

Erdoğan, sarayında ağırladığı Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu’nu yanındaki koltuğa oturtmadı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sarayında Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu kabul etti, ancak yanındaki koltuğa oturtmadı. Erdoğan Karamollaoğlu’na yanındaki sandalye yerine uzağındaki koltuğu gösterdi. Basına kapalı görüşme saat 15.00’te başladı.

Karamollaoğlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Yolculuk’un haberine göre; AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapacağı görüşmeye değinen Karamollaoğlu, son referandumdan bu yana, Erdoğan ile görüşmediğini anımsattı.

Erdoğan ile yapacağı görüşmede, başkanlık sistemine ilişkin görüşlerini de paylaşacağını dile getiren Karamollaoğlu, “Biz, bugünkü haliyle denetlenemeyen bir başkanlık sisteminin doğru olmadığı kanaatindeyiz” dedi.

Seçimlerin bir denetleme aracı olarak görülemeyeceğini vurgulayan Karamollaoğlu, “Seçim başka, denetleme başka bir şeydir” diye konuştu.

KARAMOLLAOĞLU: ‘DOSTANE BİR GÖRÜŞME’

Karamollaoğlu görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada Dostane bir görüşme olduğu, ötesinde söylenecek bir şey bulamıyorum" dedi.

Karamollaoğlu açıklamasında şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızla bir görüşme talebimiz olmuştu. Bugüne randevu verdiler. 2 saat kadar uzunca bir zaman hem ülkemizin hem dünyanın neredeyse temas etmediğimiz meselesi kalmadı. Bazı noktalarda aynı fikirleri bazı noktalarda da farklı fikirleri belki taşıyoruz ama çok dostane güzel bir görüşme oldu. Onun ötesinde de söyleyecek başka bir şey bulamıyorum. Teşekkür ediyorum ilginiz için.”

Görüşme sonrası ortak açıklama yapılmazken, Erdoğan'ın, Karamollaoğlu'nu oturttuğu koltuk gündem oldu. Erdoğan konuğunu yakınındaki tekli koltuğa değil, uzak mesafedeki ikili koltuğa oturtmayı seçti.

Görüntülerin sorulduğu Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya da "Görüntüleri kamuoyunun takdirine bırakıyorum" diyerek tepkisini dile getirdi.