AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 üniversiteye rektör atarken başdanışmanını görevden aldı

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 üniversiteye rektör atarken başdanışmanını görevden aldı

Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan atama kararlarına göre, ülke genelinde dört rektör ataması gerçekleştirdi. Ege Üniversitesi rektörlüğü görevini yürüten eski AKP Milletvekili Necdet Budak, görevine yeniden atanırken, başdanışmanı Ahmet Altay Cengizer görevinden alındı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni atama ve görevden almalar gerçekleştirildi. Dört üniversiteye rektör ataması yapan Erdoğan, bununla birlikte başdanışmanlarından Ahmet Altay Cengizer’i de görevlerinden aldı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve UNESCO Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği Özel Temsilcisi Cengizer, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 4 ve 12'nci maddeleri gereğince görevlerinden alındı. Cengizer'den boşalan UNESCO Türkiye Daimî Temsilciliği görevine bir başka Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülnur Aybet atandı.

ÜNİVERSİTELERE REKTÖR ATAMASI

2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13'üncü maddeleri ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince Ege Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Necdet Budak, İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Küçük, Türk Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bekir Sami Yılbaş ve Uşak Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Ekrem Savaş atandı.