AKP'li Cahit Özkan: Kongrede teşkilat mensuplarımız su içmek dışında hiçbir şekilde maskelerini çıkarmadı

AKP'li Cahit Özkan: Kongrede teşkilat mensuplarımız su içmek dışında hiçbir şekilde maskelerini çıkarmadı

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, katıldığı programda AKP 7. Olağan Kongresi'nde pandemi tedbirlerine dikkat ettiklerini ve kimsenin maskesini çıkarmadığını savundu.

AKP Grup Başkanvekili Avukat Cahit Özkan, AKP 7. Olağan Kongresi'nde "maske, mesafe, temizlik" başlıklarına özenle dikkat ettiklerini savundu. Kamerala sık sık maskesiz ve sosyal mesafesiz kişilerin yansıdağı görüntülere rağmen Özkan, "Burada bir vaka artışı falan olmayacak" dedi.

Özkan, Haber Global'de Senem Toluay Ilgaz sorularını yanıtladı. Yayında, salgın döneminde kongrelere getirilen eleştirilerle ilgili konuşan Özkan şunları söyledi:

"Salgın tüm dünyada sıfırlanmadığı süreçle Türkiye'de de bitmeyecek. Özellikle kongre alanına gelen tüm delegeler testlerden geçirilmiştir. Trübünlerde ise maske mesafeyi kontrol almaya çalıştık.

O kalabalıktan bir şekilde geçip kongre alanına biz de geldik. Orada yatay çekimden ötürü alan dar olarak görünüyor ve kalabalık iç içe geçmiş gibi yansıyor. Bu konuda bir hassasiyetimiz vardı orada riski artıracak bir durum yoktur.

Teşkilat mensuplarımız su içmek dışında hiçbir şekilde maske kuralına riayetsizlik etmedi. Maske, mesafe, temizlik konusunu özenle dikkat ettik. Burada bir vaka artışı falan olmayacak."