AKP'li büyükşehir belediye başkanından kaynına 'kıyak': 3 üst düzey görev!

AKP'li büyükşehir belediye başkanından kaynına 'kıyak': 3 üst düzey görev!

AKP’li Trabzon Büyükşehir Belediye Murat Zorluoğlu’nun, seçildikten sonra kayınbiraderini önce özel kalem müdürlüğü, sonra Muhtarlar Dairesi Başkanlığı ve daha sonra da belediyenin Turkuaz şirketi yönetim kurulu üyeliğine getirdiği belirtildi.

İleri Haber

Son süreçte AKP’li belediyelerle ilgili gündeme gelen yolsuzluk, rant ve kayırmacılıkla bir yeni örnek daha ortaya çıktı. Eski Van Valisi, mevcut AKP’li Trabzon Büyükşehir Belediye Murat Zorluoğlu’nun, seçildikten sonra kayınbiraderini önce özel kalem müdürlüğü, sonra Muhtarlar Dairesi Başkanlığı ve daha sonra da belediyenin Turkuaz şirketi yönetim kurulu üyeliğine getirdiği belirtildi.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, konuyu bugünkü köşesinde ele aldı. Öztürk’ün “CHP’li başkan kayınbiradere üç görev verse...” başlığıyla yayınlanan yazısında ilgili kısımlar şöyle:

“AKP, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının şirketlere atama yetkisini, çoğunlukta oldukları için belediye meclislerine bırakılması için yasal değişiklik hazırlığı yaparken, AKP’li belediyelerin atamaları hiç gündeme getirilmiyor.

Bugün, Trabzon’a gidelim. Van Valiliği döneminde aynı zamanda Van büyükşehir belediye başkanlığına kayyum olarak atanan Murat Zorluoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından partisinin Trabzon büyükşehir belediye başkan adayı gösterildi.

KAYNINA ÜÇ GÖREV

Seçimi kazandı ve görevi AKP’li Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’ndan devraldı. Yeni başkanın belediyede yaptığı görevden alma ve atamalar ilin gündemine oturdu. Yapılanı CHP’li başkanlar yapsa her halde yer yerinden oynardı.

Yeni başkan, kayınbiraderi Zülfü Turan’ı özel kalem müdürlüğü görevine getirdi. Birkaç gün sonra da kaynını Muhtarlar Dairesi Başkanlığı’na atadı. Zorluoğlu, bununla da yetinmedi. Eniştesi birkaç gün sonra Turan’ı, belediyenin Turkuaz şirketinin yönetim kurulu üyeliğine getirdi. Bu arada belediye şirketlerindeki yönetim kurulu üyelerinin huzur hakkı da aylık bin 600 liradan 4 bin TL’ye çıkarıldı.”