AKP’li Burhan Kuzu uyuşturucu baronunu tahliye ettirdiği iddiasıyla hakim karşısına çıkacak

AKP’li Burhan Kuzu uyuşturucu baronunu tahliye ettirdiği iddiasıyla hakim karşısına çıkacak

İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti'yi tahliye ettirdiği iddiasıyla yargılanan AKP’li Burhan Kuzu, “Nüfuzunu kullanarak yargıya baskı yaptığı” suçlamasıyla hakim karşısına çıkacak.

İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’yi yargı üzerinde baskı kurarak tahliye ettirdiği iddiasıyla yargılanan eski AKP milletvekili Burhan Kuzu bugün hakim karşısına çıkacak.
Kuzu'nun, "nüfuz ticareti" suçundan 5 yıla kadar hapsi isteniyor.İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti'nin kızı ve şoförünün öldürülmesi olayının azmettiricisi olduğu iddiasıyla yargılanan ve yargılama sonunda beraat eden Orhan Ünğan eski AKP Milletvekili Burhan Kuzu hakkında, “Nüfuzunu kullanarak yargıya baskı yaptığı” iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.
Sözcü'de yer alan habere göre Ünğan'ın şikayeti sonrasında Burhan Kuzu hakkında “nüfuz ticareti” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşması İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Kuzu’nun savunma yapması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

İranlı uyuşturucu baronu Naci Zindaşti 3 adamıyla 6 Nisan 2018’de düzenlenen operasyonda gözaltına alınmış, “adam öldürmek”, “cinayete azmettirmek” ve ‘FETÖ üyeliği’ suçlarından tutuklanmıştı. 6 ay tutuklu kalan Zindaşti, gece yarısı kararıyla tahliye edilmişti. Savcılık tahliyeye itiraz etse de Zindaşti ve adamlarına bir daha ulaşılamamıştı. İddiaya göre eski AKP milletvekili Burhan Kuzu, Zindaşti’nin tahliyesi için hakimlere baskı yapmıştı. Cumhuriyet'in, Zindaşti ile olan ilişkilerini fotoğraf ve HTS kayıtlarıyla belgelediği Burhan Kuzu hakkında başlatılan soruşturma iki önce ay tamamlandı ve Kuzu hakkında, “nüfuz ticareti” suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.