AKP’li belediyenin çetesinden Kürt esnafa saldırı!

AKP’li belediyenin çetesinden Kürt esnafa saldırı!

AKP’li belediyenin A Takımı adlı çetesinin saldırması sonucu hastanelik olan pazarcı Mücahit Sütçü, hastaneden çıkar çıkmaz gözaltına alındı. Esnaf-müşteri kavgası olarak yansıyan saldırının Kürt Pazar esnafına karşı bir saldırı olduğu iddia edildi.

Ankara Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un belediyeye işçi olarak aldığı A Takımı adlı çete, yeni bir saldırı daha gerçekleştirdi. Hak mücadelesi yürütenlere saldırmaktan gerici yaşam biçimini dayatmaya kadar çeşitli görevleri üstlenen çetenin yeni saldırısı Etlik Semt Pazarı’nda Kürt pazar esnafına karşı oldu.

Ana akım medyaya “müşteri-esnaf kavgası”, “ezik şeftali kavgası” gibi başlıklarla sunulan ve 23 Ağustos’ta gerçekleşen saldırıda 4 kişi yaralandı. Saldırganlar hakkında hiçbir işlem yapılmazken saldırıya uğrayan Mücahit Sütçü hastaneye gitmesinin ardından gözaltına alındı. Sonrasında ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Saldırının ardından Sütçü’nün kardeşi ve akrabaları tanık oldukları olayı anlattılar. Tanıkların anlatımına göre Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ve Belediye Başkan Yardımcısı Kâzım Kabadayı’nın da olduğu bir ekip A Takımı ile Etlik Semt Pazarı’na gitti.

Pazarda şeftali satan Mücahit Sütçü’nün tezgâhına yaklaşan Kabadayı, şeftalilerin ezik ve çürük olduğunu iddia ederek Sütçü’ye tezgâhı kaldırmasını söyledi. Sütçü ise şeftalilerin ezik veya çürük olmadığını, sadece küçük olduğunu ve bu yüzden daha ucuza sattığını ifade söyledi. Kabadayı daha da sertleşip “Kaldır lan” demesinin üzerine, Sütçü de öfkelenerek kendisinin tezgâhını kaldırma yetkisinin olmadığını ifade etti.

DARP ETMEK İÇİN KAMERA AÇISINDAN UZAKLAŞTIRILDI

Tanıkların anlatımına göre Kabadayı ile Sütçü arasında geçen diyaloğun sertleşmesinin ardından arka tarafa yürüyen çete üyeleri, Sütçü’nün yanına yaklaşarak sakin olmasını söyledi ve Sütçü’yü pazarın dışına doğru çıkardı. Tanıklar, A Takımı’nın bu hamledeki asıl amacının pazardaki kameraların görüş alanından çıkarmak olduğunu ifade etti.

Sigara içip sakinleşmesi yönünde konuşurken yanlarına Belediye Başkanı Turgut Altınok gelerek, Sütçü’ye “Niye taşkınlık yapıyorsun?” diye sordu ve çete üyelerine Sütçü’yü darp etme emri verdiği iddia edildi.

POLİS OLAYA MÜDAHALE ETMEDİ

Tanıkların anlatımına göre Altınok’un emriyle yirmi kadar kişi Sütçü’nün üzerine çullanarak bayıltıldı. Sütçü’nün bayılmasının ardından darp eden çete vurmayı durdurdu.  Yine tanıkların anlatımına göre bu sırada etrafta çok sayıda üniformalı polis olmasına rağmen, olaya müdahale edilmediği söylendi.

POLİSTEN A TAKIMI’NA KALKAN, TEPKİ GÖSTEREN YURTTAŞA BİBER GAZI

Pazar esnafından ve yurttaşlardan saldırıya tepki gelmesinin ardından çete üyeleri, yurttaşlara ve diğer esnaflara da saldırmaya başladı.  Pazar esnafı, tezgâhlarındaki patates ve soğanları A Takımı’na attığı sırada polisler kalkanlarıyla çete üyelerini korurken, vatandaşın da üzerine biber gazı sıktı.

AMBULANS GELMEDİ, PAZARCILAR TAŞIDI

Sendika.Org’a konuşan tanıklar, Sütçü’nün baygınlık geçirmesinin ardından ambulansın çağrıldığı halde gelmediğini ifade etti. Anlatılanlara göre; Sütçü, pazarcıların arabasıyla Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülerek tedavi edildi.

HEM DARP HEM GÖZALTI!

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki müdahalenin ardından Sütçü, aynı gün gözaltına alınarak bir gün nezarette tutuldu. Ardından da savcılığa çıkarılarak şartlı tahliye edildi.

YERİ SÜRESİZ İPTAL EDİLDİ

Abi Emre Sütçü, kardeşi Mücahit Sütçü ve kendi tezgâhının izinlerinin süresiz şekilde iptal edildiğini belirtti. Aylık 7000 TL işgaliye parası verdiklerini ifade eden Emre Sütçü, işgaliyenin işlemeye devam ederken kullanım izninin iptal edilerek cezalandırıldıklarını ifade etti.

‘APAÇIK KÜRT DÜŞMANLIĞI BU’

Emre Sütçü, yapılan saldırıyı “Apaçık Kürt düşmanlığı bu” diye tanımladı. Aynı masada oturan ve Sütçü’nün de akrabası olan başka biri ise yapılan saldırının sağcı kesimin sempatisinin toplamak için yapıldığını iddia etti. Kürt olduklarını belirten yurttaşlar, son dönemde yapılan saldırılar gibi bu saldırının da benzer amaçlar taşıdığını söyledi.

‘AK PARTİ ÜYESİYİZ AMA İSTİFA EDECEĞİZ’

Sütçü’nün başka bir akrabası ise kendilerinin AKP üyesi olduklarını ama gördükleri muamele karşısında yaşadıkları hayal kırıklığını şu sözlerle ifade etti:

“Biz hepimiz AK Partiliyiz. Seçimlerde çalışırız. 15 Temmuz günü kamyonlarımızı burada yola çıkardık darbeciler geçemesin diye. Devletimize de bağlıyız. Ama gördüğümüz muamele bu mu olmalı? Devlet hiç kendi esnafını döver mi? AK Parti’den de istifa edeceğim. Bir daha oy da vermeyeceğim.”

‘BU BİR ESNAF-MÜŞTERİ KAVGASI DEĞİLDİR!’

Başka bir pazar esnafı ise saldırının çeşitli ana akım medya kuruluşlarında “müşteri-esnaf kavgası” olarak sunulmasından olan rahatsızlığını dile getirerek şunları söyledi:

“Medyaya bu olay, müşteri ile esnaf arasında çıkan bir kavga olarak yansıdı. Hiç alâkası yok. Ne müşteri ile olan bir gerginlik var ne de Belediye Başkanı Altınok’un ifade ettiği gibi çürük mal satma durumu. Bize apaçık bir saldırı oldu. Bir arkadaşımızın tepesine 20 kişi çullandı. Darp edenler de A Takımı olarak bilinen grup. Bunun yanı sıra bazı medya kuruşlarında da bizi terörist olarak göstermeye çalışmışlar. En çok ağırımıza giden de bu oldu. Biz terörist değiliz. Evine üç kuruş götürebilmek için didinen insanlarız biz."