AKP'li belediyelerin UNESCO'dan aldıklarını söyledikleri ödül sahte çıktı!

AKP'li belediyelerin UNESCO'dan aldıklarını söyledikleri ödül sahte çıktı!

AKP'li belediyelerin BM tarafından aldıklarını öne sürdükleri ödülün Ankara merkezli bir enstitü tarafından verildiği ortaya çıktı.

AKP'li belediyelerin Birleşmiş Milletler’den aldıkları ödülün Ankara merkezli bir kurum tarafından verildiği ortaya çıktı. Üstelik Fransa’daki sahte ödül törenine katılan tüm başkanların ödemeleri belediyeler tarafından karşılandı.

AKP’li belediyelerin Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından aldığı ödülün gerçek olmadığı ortaya çıktı. Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre geçen 16 Ocak’ta AKP’li belediyeler UNESCO’nun ödülü almak için Fransa’nın başkenti Paris’e gitti. Tüm masrafların belediyelerce ödendiği törene Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Kurulu Başkanvekili Şükrü Karatepe de katılıp, bir de konuşma yaptı.

Ancak her ne kadar AK Parti’li belediyeler “UNESCO’dan ödül aldıklarını” açıklasalarda da ödüllülerin Ankara merkezli ‘Kent Araştırmaları Enstitüsü’ tarafından verildiği ortaya çıktı.

UNESCO VERMEMİŞ, UNESCO BİNASINDA VERİLMİŞ

Paris’teki organizasyonu düzenleyen Adamor Araştırma ve Danışmanlık Şirketi de ‘organizasyonun uluslararası partnerleri sayesinde UNESCO’nun binasında düzenlendiğini’ açıkladı. Durumun ortaya çıkması üzerine UNESCO, ödül aldıklarını açıklayan belediyelere bir uyarı yazısı gönderdi. UNESCO, kendisinin vermediği ödüller için belediyelerin ismini kullanmamasını istedi.

Adomor yetkilileri ayrıca yaptığı açıklamada “Paranın organizasyon, katılım, reklam gibi birden fazla iş kalemi için sadece törene katılan başkanlardan alındığını, Paris’e gitmeyenlerden para alınmadığını” belirtti.

SAHTE ÖDÜLE 106 BİN LİRALIK ÖDEME

Ödül alan belediyeler arasında yer alan Bursa’nın Osmangazi Belediyesi’nin şirkete 106 bin liralık ödeme yapıldığı öğrenildi.

Osmangazi Belediye Meclis Toplantısı’nda ödül törenini gündeme getiren CHP Grup Sözcüsü Sefa Yılmaz, “Belediyemizin internet sitesinde ‘UNESCO’dan uluslararası ödül aldık’ diyorsunuz. Ödülü UNESCO’dan mı aldınız, UNESCO’da mı aldınız? Ödülü veren enstitü Ankara merkezli bir enstitü. Ödülü alan belediyelerin tamamı Türkiye belediyesi. Hepiniz toplanıp ödülü almak için neden Paris’e gittiniz. Neden gereksiz israf ve masraf yaptınız?” diye konuştu.