AKP'li belediyelerden 'ucuz ekmek' ile mücadele: İBB'nin kurmak istediği Halk Ekmek büfelerine yine engel oldular!

AKP'li belediyelerden 'ucuz ekmek' ile mücadele: İBB'nin kurmak istediği Halk Ekmek büfelerine yine engel oldular!

İBB'nin kurmak istediği Halk Ekmek büfelerine AKP'li ilçe belediyeleri yine engel çıkardı. Yurttaşlar, yaşanan duruma isyan etti.

AKP’li Üsküdar Belediyesi'ne bağlı zabıtalar İBB tarafından kurulan Halk Ekmek büfesini kaldırmaya çalışırken AKP’li Ümraniye Belediyesi zabıtaları da İBB'nin yetkisindeki alana büfe kurulmasına engel çıkardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 142 yeni Halk Ekmek büfesi açma kararı almıştı. Onaylanma süreci Belediye Meclisi'nde AKP’li üyelerin engelleme girişimlerine sahne olan büfelere, geçtiğimiz iki ayda dördüncü kez AKP’li belediyeler engel çıkardı.

Dün ve önceki gün Üsküdar’da Halk Ekmek büfelerine karşı kaldırma girişiminin ardından bugün de Ümraniye’de yine AKP’li belediye, Halk Ekmek büfesini kurdurmamak istedi, yurttaş isyan etti.

‘BIRAKIN İNSANLAR EKMEĞİNİ YESİN’

Ümraniye'de olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanı Özgen Nama, tek dertlerinin halkın ekmeğe ulaşmaları gerektiğini söylerken, büfenin açılabilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Büfe esnafının da mağduriyetini dile getirdiği olay sırasında yurttaşlar da Belediye’nin tavrına isyan etti. Ekmek fiyatlarının pahalılığına isyan eden bir yurttaş: “Siz de Halk Ekmek fiyatına satın sizden alsınlar o zaman, bırakın insanlar ekmeğini yesin” dedi. Bir başka yurttaş da belediyenin tavrına yönelik olarak: “Biz oyu ona ekmek vermesin diye mi verdik? Sizi getirdiğimiz gibi göndermesini de biliriz, vazgeçin” dedi.

ÜSKÜDAR’DA YURTTAŞLARDAN TEPKİ

Üsküdar'daki Halk Ekmek büfesinin kaldırılması girişimine de yurttaşlar tepki gösterdi.

 

DAHA FAZLA