AKP'li belediyeden işçilere: Seçimi kazanırsam maaşlarını ödeyeceğim

AKP'li belediyeden işçilere: Seçimi kazanırsam maaşlarını ödeyeceğim

AKP'li Alpu Belediye Başkanı, 11 aydır maaşları ödenmeyen işçilere "Seçimleri kazanırsam maaşlarınızı ödeyeceğim" dedi.

Eskişehir’de, AKP’li Alpu Belediyesi işçilerine 11 aydır maaşlarını alamayan belediye işçilerine, "Seçimi kazanırsak maaşlarınızı vereceğiz" dendi.

İşçi Özer Çardakçı, Alpu Belediye Başkanı Rafet Demirtaş’ın işçilerle toplantı yaptığını ve “Seçimi kazanırsak maaşlarınızı vereceğiz” dediğini aktardı. Özer, 11 aydır alamadığı maaşını istediği için işten kovulduğunu da söyledi.

Cumhuriyet’ten Arif Anbar'ın haberine göre, Çardakçı, hakkını arayan işçilerin işten çıkarıldığını söyledi.

Konuyu gündeme getiren CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Alpu Belediyesi’nde çalışan vatandaşlarımız 11, 12 aydır evlerine aş götüremiyor. Hakkını arayana seçimi kazanırsam maaşlarınızı ödeyeceğim diyerek insanları resmen tehdit ediyor. O da yetmiyor, insanları kış ortasında işten atıyor. İş, aş meselesi oy toplama aracı yapılmamalı. Geçim seçime endekslenemez, çalışanları 11 aydır evine aş götüremeyen bir belediye başkanı o koltukta oturmamalı” dedi.

CHP’li Çakırözer, yerel seçim kampanyaları kapsamında Eskişehir’in Alpu ilçesinde belediye işçileri ile bir araya geldi.

‘SEÇİMİ KAZANIRSAM MAAŞLARINI ÖDEYECEĞİM’

11 aydır maaşlarını alamadıklarını aktaran işçi Özer Çardakçı, Alpu’nun AKP’li belediye başkanı Rafet Demirtaş’ın işçilerle toplantı yaptığını belirtti. Çardakçı, “Mağdur olduğumuzu belirttik. Belediye başkanı bize, ‘Seçimi kazanırsak maaşlarınızı vereceğiz’ dedi.

MAAŞINI İSTEYEN İŞÇİYİ KOVDU

Çardakçı, “11 aydır maaş alamadığımız için yaşadığımız sıkıntıları dile getirdik. Bu yüzden işten de çıkarıldım” ifadelerini kullandı.