AKP'li belediyeden AKP'li yöneticiye giden ihaleye savunma: 'CHP'li birini bulup ona mı vereyim?'

AKP'li belediyeden AKP'li yöneticiye giden ihaleye savunma: 'CHP'li birini bulup ona mı vereyim?'

Sancaktepe Belediyesi'nin ihalesini AKP ilçe yöneticisi aldı. AKP'li Belediye Başkanı "Ben gidip CHP’li birini mi bulup ona ihaleyi vereyim?" ifadesini kullandı.

AKP'li Sancaktepe Belediyesi'ne ait arazinin kiralanması için gerçekleştirilen ihaleyi, AKP Sancaktepe İlçe Yöneticisi Kemal Er aldı. Konuya ilişkin açıklama yapan AKP'li Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, "Bir insan AK Partili olunca ihale alamayacak mı yani? Ben gidip CHP’li birini mi bulup ona ihaleyi vereyim?" dedi.

İstanbul’daki AKP’li Sancaktepe Belediyesi’nin gençlik kampı yapılacağını açıklayarak Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan kiraladığı Şile ilçesindeki 190 bin metrekarelik araziyi AKP ilçe yöneticisine kiraladığı ortaya çıktı.

Sancaktepe Belediyesi, 12 Ağustos tarihinde "Orman İçi Dinlenme Yeri Kiraya Verilecektir" başlığıyla bir kiralama ihalesi düzenledi. İhale kapsamında 190 bin metrekarelik ormanlık arazinin tüm yapı ve tesislerin işletme hakkıyla birlikte 10 yıl süreyle kiraya verileceği belirtildi. İhaleye sadece AKP Sancaktepe İlçe Yöneticisi Kemal Er katıldı ve devasa büyüklükteki orman arazisi 10 yıllığına AKP’li Er’e kiralandı.

Şile’deki denize sıfır ormanlık arazi eski Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem döneminde Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 29 yıllığına kiralanmıştı. Araziye gençlik kampı yapılacağı açıklansa da proje aradan yıllar geçmesine rağmen hayata geçirilmemişti.

'YASALARA UYGUN YAPILDI'

AKP'li Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü BirGün'den İsmail Arı'ya yaptığı açıklamada, "Söz konusu araziye gençlik kampı yapmak için ekiplerimizle bir çalışma yaptık ve maliyetli bir proje olduğu için belediye olarak bu işi yüklenemedik. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüştük ama onlar da arazi engebeli olduğu için bu işe girip kamp alanı yapmak istemediler. Biz de bu araziyi bir işletmeciye verip birlikte yapalım diye ihaleye çıktık. İhaleye sadece bir firma katıldı ve ihale onun üzerinde kaldı. İhale tüm yönleriyle yasalar uygun yapıldı" dedi.

'CHP'Lİ BİRİNİ BULUP İHALEYİ ONA MI VEREYİM?'

Döğücü, "AKP İlçe Yönetici Kemal Er’in belediyenizden ihale alması doğru mu?" şeklindeki soruya ise "Bir insan AK Partili olunca ihale alamayacak mı yani? Ben gidip CHP’li birini mi bulup ona ihaleyi vereyim? Bunları kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Kemal Er, AK Partili olmasının dışında Sancaktepeli bir esnaf. İlçemize değer katan bir insanın ihaleye girmiş olması bizim için çok kıymetli" sözleriyle yanıt verdi.

BirGün'ün aktardığına göre Döğücü, "Arazinin ne kadara kiralandığı, belediyenin yıllık ve aylık ne kadar kira alacağına" ilişkin soruları ise yanıtsız bıraktı.

'85 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPACAĞIM'

Kemal Er ise AKP Sancaktepe İlçe yöneticisini olduğunu doğrulayarak, "Arazinin 10 yıllığına işletme hakkını aldım. Arazi üzerinde hiçbir yapı tesis vs. yok. Her şeyi ben yapacağım ve arazi üzerine de 85 milyon TL’lik bir yatırım yapacağım" dedi. AKP’li Er, "Sizin bu ihaleye girmeniz doğru mu?” şeklindeki soruya da "İhaleyi maçası yiyip de giremeyenlere sormak lazım bunu… Her şey usullere uygun" diye yanıt verdi.

'RANT VE SALTANAT KAVGASI'

Sancaktepe Belediye Meclisi’nin CHP’li meclis üyeleri Osman Aldemir ve İlknur Ünlü yaptıkları ortak açıklamada arazinin AKP Yöneticisi Kemal Er’e kiralanmasına tepki gösterdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Şile’de Sancaktepe Belediyesi’nce işletilerek Sancaktepe halkının hizmetine sunulması gereken orman arazisi AKP’li Sancaktepe İlçe Yöneticisine el altından ihale edilmiştir. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde AKP İlçe Başkanı Adil Kandermir her ne kadar sağlık sebeplerini öne sürerek istifa etmiş olmasa da bizlerde ilçe kamuoyuda çok iyi biliyor ki AKP İlçe Başkanı’nın istifa sebebi rant paylaşım kavgasının sonucudur. Son 12 yılda belediye milyonlarca lira borca sokuldu ve taşınmazları yok pahasına birer birer satıldı. İstanbul’un en başarısız belediyeleri arasında gösterilen Sancaktepe Belediyesi’nin nasıl yönetilemediğini, davanın hizmet davası değil, rant ve saltanat kavgası olduğunu tüm yurttaşlarımızın ve kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz."